Ki kell lőni?

Pánik a párizsi tigris miatt: medvevadász kutyával keresik

Helikopterrel keresett egy elszabadult tigrist csütörtökön a francia rendőrség és tűzoltóság Párizs közelében - közölték a hatóságok. A környék lakói nem hagyhatják el az otthonaikat, a gyermekeket nem engedték haza az iskolákból.

2014.11.13 18:05MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/njaj

"Reggel óta kergetjük, a rendőrök megpróbálják bekeríteni" - mondta egy rendőrségi forrás. A kábítópisztollyal felszerelt tűzoltók pedig helikopter segítségével próbálják fellelni a vadállat nyomát.

A tigrist délelőtt a Párizstól negyven kilométerre keletre található Montévrain település egyik szupermarketje vezetőjének felesége látta meg az üzlet parkolójában. A nő lefotózta az állatot, majd riasztotta a helyi hatóságokat. Teniszezők is jelezték a rendőrségen, hogy tigrist láttak a pálya közelében.

A montévraini őrs riasztására kezdte meg a rendőrség és a tűzoltóság nagy erőkkel a tigris keresését. A mintegy hatvan ember mellett egy medvevadász kutyát is bevetettek a mintegy hetven kilogrammos állat felkutatására.

A prefektúra közlése szerint "amennyiben lehetséges, megpróbálják elaltatni, de ha veszélyesnek vagy agresszívnek mutatkozik, akkor az lesz a parancs, hogy le kell lőni".

A település és a szomszédos Chessy közötti erdős vidéken, amely négy-öt labdarúgópályának felel meg, biztonsági övezetet hoztak létre a hatóságok, elsősorban itt keresik a tigrist.

A környéket egyébként teljesen lezárták, Montévrain lakói nem hagyhatják el az otthonaikat, a gyermekeket pedig nem engedték haza az iskolákból.

"Elővigyázatosságból arra kérjük a lakókat, hogy ne menjenek el otthonról, illetve maradjanak a zárt gépkocsijaikban. Aki látja a tigrist, azonnal hívja a rendőrséget vagy a tűzoltókat" - tudatta a polgármesteri hivatal.

Montévrain a párizsi Disneyland közelében található, s a településen egy vándorcirkusz is vendégszerepel, de egyelőre egyik helyről sem jelezték, hogy tőlük szabadult el a tigris.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.