Megszökött a 12 éves fiú

Hat napig rejtőzködött a bútorboltban: a mateklecke volt az oka

A matekleckével kezdődött minden: a fiúcska nem tudta megcsinálni, és emiatt annyira megszidta az anyja, hogy a gyermek megszökött otthonról. Majdnem egy hét után találtak rá a svéd bútoráruházban.

2014.11.12 20:00ma.hu
Fotó: Google Maps

Ha nappal az eltűnése után már mindenki a legrosszabbra gondolt, de a 12 éves fiúcska végül élve került elő az egyik sanghaji "svéd" bútoráruházban - igaz, akkor már nagyon éhes volt. Peng Yijian a hónap elején szökött meg otthonról, miután anyjától alapos fejmosást kapott egy elmaradt matek lecke miatt. A kisfiú a megtalálása után bevallotta, hogy az utcákat és a szupermarketeket járta, és a termékmintaként osztogatott falatokkal csillapította egyre inkább kínzó éhségét. Az éjszakáiról nem árult el részleteket, de a hatóságok úgy vélik, valószínűleg a bútoráruház bemutató ágyainak egyikén húzhatta meg magát.

A gyermeket végül múlt vasárnap délután találták meg, amikor a rendőrség kiszúrta őt az egyik térfigyelő kamera előző napi felvételén, akkor épp az egyik metróállomáson kóborolt. A rendőrök ezután megkérdezték a kisfiú anyját, hogy merrefelé szeret járkálni a környéken, a nő pedig 8-9 helyet nevezett meg, köztük azt a bevásárlóközpontot is, ahol a svéd bútorbolt volt. A rendőrség átkutatta a megnevezett helyeket, és végül rá is bukkantak Pengre a földszinti mozgólépcső alatt - számolt be a NY Daily News a Shanghai Daily információira hivatkozva.

"Nagyon le volt gyengülve az éhségtől, ezért egy közeli kórházba vitték őt és infúzióra kötötték" - árulták el a rendőrök a kínai sajtónak. A kisfiú anyja ugyanakkor beismerte, hogy nem ez volt az első alkalom, hogy Yijian megszökött, ám eddig nem volt példa arra, hogy csaknem egy teljes hétig ne adjon életjelet magáról. A rendőrség felszólítására megígérte, hogy ő és a férje a jövőben megpróbálnak jobban kommunikálni vele.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.