Látványkonyhában remekelt a sztárpár

Olasz specialitásban is jó Benedek Tibor és Epres Panni

Kötényhúzás, tésztagyúrás, töltés, pörgetés, kóstolás és sütés - alkalmi séfként mutatkozott be Benedek Tibor és Epres Panni. Kiderült: nem csak a kifutón, a medence partján és a magánéletükben állják meg a helyüket.

Étteremtulajdonos lett Benedek Tibor és Epres Panni >>> KATT a képekért! képgaléria

2014.11.12 16:00ma.hu

Háromszoros olimpiai bajnokunk és modell felesége új szerepben mutatkoznak be, mégpedig nem is akárhogyan: egy hagyományos olasz specialitásokra szakosodott belvárosi étterem vadonatúj társtulajdonosaiként. Ez alkalomból kötényt húztak, alkalmi séfnek álltak, és megmutatták, hogyan készül egy hamisítatlan olasz fogás, a Focaccia di Recco.

13 évig éltem az olaszországi Reccóban, ebből Panni hét évig volt kint velem, számtalan emlék, élmény köt minket oda. Sokszor nosztalgiázunk azokról az évekről, és a legjobban az ottani ízvilág, az olasz ételek hiányoznak nekünk. Amilyen például a focaccia is – ez egy speciális vékony tészta sajttal töltve, forró kemencében pár perc alatt kész, egyszerű, mégis finom, laktató étel. Mi is beálltunk Pannival a látványkonyhába, megküzdöttem a tésztapörgetéssel, és bár nagyon finom lett a végeredmény, be kell látnom, az étterem olasz séfje, Simone sokkal ügyesebb nálam” – mondta nevetve Benedek Tibor.

Fotó: Redlemon (A galériához KATT a képre!)

Felesége sem csak a medence partján drukkol férjének – ezúttal a kemence mellől adta a tanácsokat, majd besegített a sütésbe. A gyönyörű modell még emlékszik arra, milyen volt, amikor Tibor sokkal gyakrabban tüsténkedett a konyhában.

Kapcsolatunk elején gyakran lepett meg olaszos ételekkel, például kagylós tésztával, amit imádok. Nagyon jól főz, de ő az a fajta férfi, aki a vacsorát kisujjból megoldja, a romokat viszont maga mögött hagyja, így a mosogatás még ezeknél a meglepetés vacsoráknál is rendszerint rám maradt” – árulta el mosolyogva Panni, aki örül, hogy ezentúl nem kell egykori lakóvárosukig, Reccóig utazni, ha focacciára fájna a foguk. Ez a tésztaétel ugyanis felkerült az étlapra – a Panni és Tibor ihlette különleges Focaccia di Reccót innentől kezdve bárki megkóstolhatja.

A házaspárnak egy másik dolog is hiányzik az olasz évekből: eddig ritkán volt lehetőségük arra, hogy a gyermeknevelés és a munkájuk mellett kellő időt szánjanak egymásra, most azonban – lévén mindketten társtulajdonosok lettek – gyakrabban ülhetnek közösen az asztalhoz, és próbálhatják ki magukat a gasztronómia világában.

„Ez persze nem azt jelenti, hogy kevesebb idő jut a két gyermekünkre, sőt, fontos, hogy itt nem csak a mi csemetéink, hanem más családok is jól érezzék magukat, ezért hamarosan egy gyereksarkot is nyitunk az étteremben, ahol szakszerű segítséget kapnak a szülők: míg ők egy szépen terített asztalnál kapcsolódnak ki, addig a gyerekeik is a közelben szórakozhatnak” – mondta Panni, aki azt is elárulta: míg fiuk, Mór rajong az olasz ételekért, Barka lányuk igazi kis konyhatündér, és ahogy apukájában, benne is buzog a versenyszellem: nemsokára süteménysütésre hívja kis barátait.

A gasztrókaland végén a házaspárra meglepetés várt: jelenlétükben leplezték le ugyanis a „Hírességek falát”, amely az étterem kiemelt helyén gyűjti össze az ismert emberek fotóit – így elsőként Panniét és Tiborét – , akik belekóstolnak az igazi olasz hangulatot idéző étteremben az eredeti olasz konyha ízeibe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.