Két hete szabadult a börtönből

Kannibál gyilkost öltek meg a rendőrök: épp ette az áldozatát

Csak két héttel korábban engedték ki a börtönből, noha tudták róla, hogy erőszakos viselkedésre hajlamos - és még mielőtt közbeléphettek volna, a gyilkos ismét lecsapott.

2014.11.07 18:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Simon Howden

Pillanatokkal a letartóztatása után meghalt az a férfi, akit egy szállodai szobában kannibalizmuson kaptak rajta. A 34 éves Matthew Williamset mindössze két héttel korábban engedték szabadon a börtönből, ahol azért ült, mert agresszíven támadt a volt párjára. A rendőrök által Fifi becenéven is ismert férfi a dél-walesi Argoed egyik hotelében vett ki egy szobát egy 22 éves nővel, de amikor éjfél után a biztonsági őrök beszóltak a szobájába, hogy nem tartózkodhat ott nő, Williams nem válaszolt. Ezért az őrök benyitottak a szobába és azt látták, hogy a férfi ott ül a nő holtteste mellett és az arcát és a szemét eszi.

A rendőrséghez éjjel fél 2 előtt néhány perccel futott be a hívás, miszerint egy férfi rátámadott egy nőre. A járőrök megérkezésekor a gyanúsított még mindig a helyszínen volt, akárcsak az addigra már halott Cerys Yemm. A rendőrök rárontottak Williamsre és egy elektromos fegyverrel, egy 50 ezer Voltos áramütésre képes Taserrel tették ártalmatlanná, ami le is merült az akció közben. Pillanatokkal később a férfiról kiderült, hogy nemcsak elájult, hanem meghalt az intézkedés során. A haláleset utáni vizsgálatban megállapították, hogy szervezetében rendkívül magas volt a kokain szintje.

Az egykori bányászfalu lakói nem hibáztatják a rendőröket, az egyik közelben élő nő szerint jó, hogy így alakult a történet, hisz tulajdonképp egy kannibál gyilkost öltek meg. Az áldozat egyébként korábban nem ismerte Williamset.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.