Meditáció közben kapja az ihletet

Felsőbb erők "'súgják" Laár Andrásnak a poénokat

Jó ideje nem hallottunk friss infót Laár Andrásról, ám most vége a hallgatásnak, a népszerű humorista visszatér a képernyőre. Sőt, azt is elárulja, honnan kapja az ihletet, miből jönnek a szóviccek.

2014.11.06 18:00ma.hu

Újra képernyőn láthatja az abszurd humorra kiéhezett közönség Laár Andrást. A humorista-zeneszerző vadonatúj produkcióval jelentkezik a hazai humorcsatorna saját gyártású műsorának 10. évadában. Mint mondja, mostanában főleg meditáció közben szállja meg az ihlet és ez a tény kezdetben őt is meglepte.

Már vagy 20 éve foglalkozom meditációval, de eddig talán túlságosan komolyan vettem a dolgot, ezért poénok sem jutottak közben az eszembe” – magyarázta Laár, akinek teljesen kiüresített fejjel villannak be a legjobb ötletek. Ilyenkor visszahozza magát a „hétköznapi” állapotba, lejegyzi a gondolatait, majd folytatja a meditációt.

Olyan ez, mint egy magasabb szellemi dimenzió, mintha maga a humor istene adná az ihletet” – magyarázta Laár András. A L’art pour l’art Társulat alapítója szerint az abszurd humor és a buddhista meditáció jól megférnek egymás mellett, sőt, egyik erősíti a másikat.

Fotó: Redlemon

Komoly humorforrást jelentenek Laár életében a gyermekei is. A négy fiú közül a legkisebb, a hároméves Buda Illés még nincs alkotókész korban, a második házasságában született fiúk közt rangidős Bencével azonban sokat viccelődik Besenyő Pista bá' megformálója. "Bencének remek a humora, emellett színészi képességekkel is bír és saját zenekarában játszik. Nagyon jókat nevetünk Ambrussal is, bizonyos szempontból, ő még szorosabb kapcsolatban áll a humorral" - nyilatkozta Laár.

Hogy pontosan mi jutott meditáció közben Laár eszébe, azt a humorsorozat november 9-én este 9-kor startoló új évadában immáron bárki láthatja. A humorcsatorna saját gyártású stand-up műsorában ezúttal is már jól ismert és feltörekvő humoristák lépnek a kamerák és a közönség elé. Laár egy vadonatúj produkcióval készült, bár a régi karakterek, például Besenyő Pista, a Költő vagy Edebede bácsi ezúttal is feltűnnek.

Tompika azonban nem lesz, aminek az a prózai oka, hogy Laár már nem szereti őt megformálni. "Bár a közönség kedveli, nem túl kellemes őt alakítani" - árulta el Laár, hogy miért tett le Tompikáról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.