Szembenézett a hírrel

Látta magát, hogy meghalt, pedig mégsem

Ismeretlen névvel és adatokkal saját arcképét fedezte fel véletlenül egy párizsi temetkezési vállalat kirakatában egy újságírónő.

2014.10.31 15:25MTI
Fotó: blogs.rue89

Hélene Crié-Wiesner amerikai-francia újságírónő egyik barátja Párizs utcáin sétálgatva vette észre a kirakatban egy halálhír illusztrálásaként az újságírónő egy átlátszó kockába gravírozott 3D-s, holografikus arcképét. A kép alatt számára ismeretlen név és adatok szerepeltek: Brigitte Martin (1959-2009). Úgy vélte, Crié-Wiesner valószínűleg eladta a kép használatának jogait.

A szabadúszó újságírónőnek azonban sejtelme sem volt arcmása ilyen formájú felhasználásáról. Korábban ezt a hirdetés alapjául szolgáló fotót használta a Rue 89 francia hírblogon közölt, gazdasági témákkal foglalkozó rovatában. Mint kiderült, a temetkezési vállalat a képet Franciaországban több üzlete kirakatában is használta szolgáltatásai reklámozásához engedély nélkül.

Crié-Wiesner a temetkezési vállalat üzletében magyarázatot követelt. Az ott dolgozó nő elmondta, hogy a szolgáltatásukat bemutató mintapéldányt az emlékhologramokat készítő vállalkozó hozta be hozzájuk. Abba beleegyezett, hogy bevegyék a kirakatból Crié-Wiesner képét, de nem adta át a hologramot az újságírónak.

A temetkezési vállalkozás vezetője, Francis Duval bocsánatkérő üzenetet hagyott Crié-Wiesnernek: "Nagyon sajnáljuk a történteket: egy kedves, őszinte arcot kerestünk az interneten, de nem győződtünk meg arról, hogy a kép felhasználható-e".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.