Megtiltották neki a parókát

"Összetörték a szívét" - Kopasz és haldoklik a megalázott kislány

Túl gyorsan öregszik, egy genetikai hiba miatt úgy néz ki 11 évesen, mintha legalább 80 lenne. A haldokló kislánynak mégis összetörték a szívét, mikor az iskolában megszólták a parókáját.

2014.10.31 10:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/hyena reality (Képünk illusztráció!)

Hutchinon Gilford Progeriának hívják a betegségét, és néhány hete szinte az egész világ megismerhette a 11 éves Ashanti Elliot Smith történetét, amikor a rohamosan öregedő kislány azt kérte, hadd úszhasson a delfinekkel Floridában. A genetikai rendellenesség mellett, ami miatt Ashanti már most is 80 évesnek néz ki és valószínűleg a 15. születésnapját már nem fogja megérni, még egy alopecia nevű bőrbetegséggel is szembe kell néznie, ami miatt az elmúlt évek alatt teljesen megkopaszodott.

A nyugat-sussexi (Anglia) kislány azonban még ezekkel is megbirkózna, és igyekszik a rövidre szabott életét boldogan eltölteni, de a minap olyan "élmény" érte, amitől az anyja szerint "teljesen összetört a szíve". Történt ugynis, hogy Ashanti a családja egyik ismerősétől egy mókás, pink színű parókát kapott, amivel nemcsak eltakarhatta a kopasz fejét, de még vidám külsőt is kölcsönzött neki. Csakhogy amikor bement az iskolába, a tanárok arra utasították, hogy vegye le a parókát és megtiltották neki, hogy ott viselje.

A lány anyja, a 29 éves Phoebe Smith értetlenül áll az eset előtt és undorítónak nevezte a tanárok lépését. Elmondta, hogy nem engedhetik meg maguknak, hogy emberi hajból készült parókát vegyenek Ashantinak, azt a feltételezést pedig teljesen kizártnak tartja, hogy a többi gyerek is ilyen színűre akarná majd festetni a haját - ez volt ugyanis a tanárok kifogásának fő alapja. "Ez egy rózsaszín paróka, a többi gyerek megértette volna. Csak néhány évünk van együtt, de azt akarom, hogy azt úgy élje, hogy teljes legyen" - magyarázta.

Az iskola egyelőre nem fűzött kommentárt az esethez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.