"Reméljük, sikerül megjavítani a pubot"

Udvarias tolvajok: bocsánatot kértek az okozott kárért

Azt tartják a britekről, hogy mindig kimértek és végtelenül udvariasak, és úgy tűnik, hogy ez még akkor is megállja a helyét, ha történetesen közben épp kirabolnak és feldúlnak egy kocsmát.

2014.10.31 08:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/ahmet guler

Lehet, hogy betörtek és feldúlták a kocsmát, de legalább volt bennük annyi jóérzés, hogy mindezért bocsánatot kértek. Igaz, a Merseyside-ban álló Scotch Piper Inn nevű pub tulajdonosait a legkevésbé sem vigasztalja az, hogy a betörők udvariasak voltak, vandálkodásuk eredményeképp egy 700 éves kocsmát sikerült tönkretenniük, no meg több generáció munkáját. A háromtagú banda - akik maszkban hatoltak be az épületbe, így hiába vette fel őket a biztonsági kamera, egyelőre nem ismert a kilétük - valósággal letépték a falra szerelt bojlert, a bejövő vízvezeték miatt pedig így teljesen elázott az egész létesítmény.

Az 51 éves Phil Morgan és Julie Pringle azonban akkor lepődött meg igazán, amikor megtalálták az egyik pultra írt üzenetet, miszerint "Bocsánat, megpróbáltuk elzárni a vizet, de nem találtuk meg [a csapot]. Reméljük, helyreállítják a pubot". A lelkiismeret és a jólneveltség persze abban nem akadályozta meg a tolvajokat, hogy több üveg szeszes italt és szivart elvigyenek, és érthető módon Phil keserűségét sem enyhíti a bocsánatkérés, miután a megélhetését veszítette el.

"Igazából ez nagy szégyen, mert ez a pub a helyi közösség szívében van, ez egy nagyon népszerű hely. Csak azt remélem, hogy ezeket az embereket elfogják és bíróság elé állítják" - idézte a tulajdonost a Metro című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.