"Mindenki ezt csinálja"

Letartóztatása után a pucér fotóin röhögtek a rendőrök

Miután letartóztatta a rendőr a nőt, az elkobzott mobiltelefonon lévő topless és pucér képeket szétküldte a kollégáinak, hadd nézegessék ők is. Állítólag "mindenki ezt csinálja".

2014.10.29 14:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/jannoon028

Azzal vádolják a kaliforniai autópálya-rendőrt, hogy több letartóztatott személytől elvette a mobiltelefonját, majd az azon található meztelen vagy hiányosan felöltözött nőket ábrázoló fotókat szétküldte a kollégáinak. Sean Harrington cselekedete már önmagában is eléggé visszataszító, hisz valójában visszaélt a hivatali hatalmával, ám még riasztóbb, hogy amikor felelősségre vonták, azzal védekezett, hogy kollégáival rendszeresen így szórakoznak, mások is küldözgetik az elkapott emberek ilyen képeit - számolt be a Contra Costa Times című lap.

A 35 éves Harrington ellen akkor emeltek vádat, amikor az egyik áldozata észrevette, hogy a privát képeit valaki több rendőrnek is elküldte. A fotókon a nő bikiniben volt látható, a képek a legutóbbi nyaralásán készültek. A kaliforniai autópálya-rendőrség egyik vezetője, Joe Farrow azt mondta, az efféle viselkedésnek nincs helye a szervezetben, a rendőröknek a legmagasabb erkölcsi normáknak kellene megfelelniük, és a vádak hallatán dühöt és undort érzett. Most vizsgálat indult az ügyben, és Farrow szerint amennyiben bebizonyosodik, hogy a nő állításai igazak, akkor bűncselekményként fognak tekinteni Harrington tettére.

A felügyelő ugyanakkor elismerte, hogy két tiszt ellen hasonló ügyben már indult vizsgálat néhány évvel ezelőtt - bár annak a végkimenetelére nem tért ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.