Nem először fordult elő?

Dermesztő pillanatok: örvény nyelte el a kajakost

Kívülről nézve elég dermesztőnek tűnik, de a kajakostól pár méterre evező barát reakciója alapján - és persze a kajakos viselkedését elnézve is - úgy tűnik, nem először szippantja be az örvény.

2014.10.29 08:00ma.hu
Fotó: YouTube

A kanadai Ottawa folyó kedvelt hely a vadvízi evezők körében, nem véletlenül: a folyóban rendszeresen alakulnak ki kisebb-nagyobb örvények, ennek tudható be többek közt az is, hogy az extrém sportolók az öt legjobb, vadvízi evezésre alkalmas folyó közé sorolták. Az egyik turisztikai honlap így ír a környékről: "A folyó két csatornája nagyon eltérő tapasztalatokat nyújt. A főcsatorna a raftingosok számára a folyamatos zuhatagok által nyújt élményt, míg a középső csatorna a kajakosoknak kedvez. Az olyan helyek pedig, mint a Hell's Half Mile (a Pokol Fél Mérföldje), különösen szórakoztatók."

Az 1200 km hosszú folyó úgynevezett "a Hentes Kése" nevű pontján került örvénybe a Juanito de Ugarte nevű kajakos, akit az egyik barátja vett filmre, bár a képsorokat elnézve a jelenet nem érte váratlanul egyikőjüket sem, nem látszik és hallatszik semmi olyan, ami arra utalna, hogy megijedtek volna, a videózó fiatal is teljesen higgadtan szemléli az eseményt. A sorsát kísértő férfi mintegy 10 másodpercig van a víz alatt, mielőtt újra felbukkanna, de a képsorok arra is jók, hogy megmutassák, az örvényben a leghelyesebb, ha nem ficánkolunk és nem küzdünk ellene - a víz forgása így előbb-utóbb visszalök a felszínre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.