Idén tank, tavaly kisvonat

Megható Halloween-jelmezt kapott a kerekes székes kisfiú

A Halloween nagyszerű szórakozás az amerikai gyerekek számára - kivéve, ha valaki kerekes székben éli az életét és egy csomó jó mókából ki kell maradnia. Vagy mégse?

2014.10.28 18:00ma.hu
Fotó: Imgur

Amikor elérkezik Halloween napja, az amerikai gyerekek jelmezt húznak és felkerekednek, hogy cukorkát gyűjtsenek - vagy megtréfálják a házigazdákat, akikhez bekopognak. Az esemény csupa móka és kacagás, ám vannak, akiknek ez mégsem adatik meg. Kivéve, ha olyan pótpapájuk van, mint a kerekes székhez kötött 6 éves kisfiúnak - akinek nevét a nevelőapa nem árulta el, azt viszont igen, hoga Coloradóban élnek, és hogy a gyermeknek a bénulás mellett az epilepszia is nehezíti az életét.

Fotó: Imgur

"Nem tud beszélni és hagyományos módon kommunikálni. Sokat mosolyog és nevet, mi pedig a könyvekből, történetekből, filmekből és rajzfilmekből merítünk ötleteket. Mindig igyekszünk új dolgokkal megismertetni, és folyamatosan figyelünk, mi az, ami élvezetet nyújthat neki" - magyarázta az apa a különleges jelmezek ötletének alapját, amellyel a fogyatékos kisfiúnak sem kell kimaradnia a vidámságból. "A biológiai apja szeretné őt távol tartani az iskolától, azt akarja, hogy otthon maradjon és ne legyen a többi gyerekkel. Pedig ő szeret iskolába járni és szeret a többiekkel együtt lenni. Hálás vagyok az égnek, hogy a feleségem nevelőszülő, különben azt hiszem, nagyon unalmas életünk lenne" - tette hozzá.

Fotó: Imgur

Az első "jelmezt" három évvel ezelőtt készítette el a férfi a kisfiúnak, aki szeret zenét hallgatni, szereti, ha mesét olvasnak neki, és szeret festeni és színezni is. Sőt, ha nem túl szeles az idő, akkor imád "száguldozni" a székével. "Bár nem mond szavakat, megvan a maga módja a kommunikációra: nevet, sír, mosolyog, sóhajt - csak meg kell tanulni a nyelvét." Így aztán nem csoda, ha a mostohaapa minden évben mintegy 15-30 órát tölt el azzal, hogy feldobja a gyermek kerekes székét, először kalózhajóvá alakította át, aztán kisvonatot csinált belőle, idén pedig tankként indulhat útnak a kisfiú a cukorkagyűjtő körútnak.

Fotó: Reddit


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.