Kirabolta a benzinkutat, aztán megbánta

Győzött a lelkiismeret, visszavitte az elrabolt pénzt

Úgy gondolta, új életet kezdhet, csak előbb némi pénzre kellett szert tennie a férfinak, ezért kirabolt egy benzinkutat. Pár órával később felülkerekedett a lelkiismerete és visszavitte.

2014.10.28 16:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/chanpipat

Kirabolt egy benzinkutat, de alig pár órával később megbánta a tettét is újra megjelent a helyszínen, vissza akarta adni a pénzt az utolsó centig, sőt, még bocsánatot is kért a személyzettől. A kaliforniai Eurekában élő, 23 éves Cyle Warren Abbott Jr. azt mondta a rendőröknek, hogy új életet akart kezdeni és ehhez lett volna szüksége némi alaptőkére. Csakhogy miután kirabolta a benzinkutat és elkezdte tervezgetni, hogy hogyan fog egy másik városba költözni, rájött, hogy hibát követett el és annyira sajnálta az egészet, hogy inkább önként visszament a tett helyszínére - számolt be a Tampa Tribune című kaliforniai lap.

Abbott a rendőrség tájékoztatása szerint először egy félautomata pisztolynak látszó tárggyal fenyegette meg a kútkezelőt, így szerezte meg a kasszában lévő pénzt, bónuszként pedig két üveg sört is magával vitt. Három órával később sajnálkozva tért vissza, a fegyverről pedig kiderült, hogy csak egy játékpisztoly volt, bár a tisztek nem találták meg. A bűnbánat alighanem enyhítő körülménynek fog számítani Abbott esetében, de a felelősségre vonást így sem úszhatja meg, most a börtönben várja a tárgyalását, a bíró 50 ezer dolláros óvadékot állapított meg a szabadlábért cserébe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.