Leszúrta a barátját, aki a prózát jobban kedvelte

Megölte a barátját, mert az nem értékelte a verseket

Összeveszett a két irodalomkedvelő férfi azon, hogy vajon a versek vagy inkább a próza műfaja alkalmasabb-e az érzelmek és a gondolatok legtökéletesebb kifejezésére. A vitának egy konyhakés vetett véget.

2014.10.26 16:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/kibsri

Az 53 éves, egykor tanárként dolgozó férfi rendszeresen összejárt barátjával, a 66 éves Jurij Nikitkinnel a Moszkvától keletre fekvő Irbit városban, hogy az irodalomról értekezzenek. A meg nem nevezett extanár megszállottja volt a költészetnek, rajongott a versekért, olyannyira, hogy miközben Jurijjal az egyik vodkát gurították le a másik után, egyre jobban belemelegedtek abba a vitába, hogy vajon a versek, vagy inkább a prózai műfajok fejezik-e ki jobban a szerző fejében megszülető gondolatokat.

Az alkoholnak köszönhetően a vita hamarosan elfajult, míg végül a tanár felkapott egy konyhakést és úgy szerzett igazat a saját érvelésének, hogy egész egyszerűen halálra szúrta a szellemi ellenfelét - számolt be orosz hírforrásokra hivatkozva a Daily Mirror. Bár a gyilkos elmenekült a helyszínről, nem sokkal később egy közeli faluban elfogták őt, majd a beismerő vallomása után nyolc év börtönre ítélték.

A sors iróniája, hogy a meggyilkolt Nikitkin a falubeliek szerint maga is szerette a verseket, gyakorta idézett hosszú részleteket egy-egy műből, és teátrális vallomásokkal igyekezett a nők kedvében járni, akikkel az utcán találkozott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.