Közösségbe, egységbe

A Munkásőrség a Facebookon nyomul

Egy nappal az 1956-os forradalom kitörésének évfordulója előtt megalakult a forradalom leverése után megszervezett Munkásőrség közösségi oldala.

2014.10.25 08:48Havariapress
Fotó: Facebook/Munkásőrség

Akadnak, akik már magát az időzítést is provokációnak tekintik, mindenesetre a Kádár-rendszer emblematikus erőszakszervezetének közösségi oldalát ezidáig kétszázötvennél kevesebb felhasználó követi.

Meglepő információ fogadta október 22-én reggel a Facebook közösségi portál használóit, az előző éjszaka ugyanis létrejött a Munkásőrség nosztalgiaoldala. A profil ezidáig ismeretlen létrehozói a legelső posztok egyikében a huszonöt évvel ezelőtt feloszlatott szerveződés egykori címerét tették közzé, majd a nap folyamán különböző, a munkásőrséghez kötődő fényképeket és videókat publikáltak az oldalon.

A közzétett fényképek között szerepel olyan, amely valamely felvonulás, félelemkeltő fegyveres menet vagy alaki foglalkozás munkásőr résztvevőit örökítette meg, felbukkan ugyanitt az egykori Munkásőr folyóirat egyik címlapképe és az egykori munkásőr rangjelzések ismertetése, de még olyan kép is, ahol a joviális fotóalany - talán véradásra készülődve - egyszerű vérnyomásmérésen vesz részt.

Találhatunk az oldalon olyan fotót is, melyen a kádári elnyomó gépezet néhány formaruhás ,,élharcosa'' a szocialista évtizedek egyik rettegett fegyverét igazgatja - talán nem meglepő, hogy ez utóbbi fotón még véletlenül sem lehet felismerni egyik szereplőt sem.

A profil létrehozatala óta ezidáig kétszázan nyilvánították ki tetszésüket az általa képviselt, állítólagos értékek iránt, és - a hírügynökség információi szerint - már többen is bejelentették, hogy durva provokációnak tartják az oldal létrehozatalának időzítését.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.