Nem tréfa volt az ételszállítás

Pepperonis pizzát rendelt a rendőrségtől - és komolyan vették!

Amikor a nő felhívta a rendőrséget és egy pepperonis pizzát rendelt, úgy tűnt, hogy ez is csak egy a szokásos átverések közül. Ám másodpercekkel később fordult a kocka...

2014.10.25 08:00ma.hu

Néha a pizzarendelés nem egészen az, aminek látszik. A brit rendőrség egyik diszpécsere a Redditen osztotta meg az egyik segélykérő hívás leiratát, amelyből kiderül, hogy az eleinte bugyutának induló beszélgetés mögött nagyon is komoly probléma áll, és a hívó rendkívül trükkösen oldotta meg a veszélyes hívást. A telefonközpontos nem fedte fel sem a saját, sem a hívó kilétét, és azt sem árulta el, hogy melyik városban történt az eset, csak magát a beszélgetés egy részletét tette közzé. Mint mondta, az lett neki gyanús, hogy a nő még akkor is kitartóan ragaszkodott a pizzájához és az extra feltétekkel volt elfoglalva, amikor rászólt, hogy rossz számot tárcsázott.

Fotó: freedigitalphotos.net/KEKO64

"- 911, hol van a vészhelyzet?
- Main street 123.
- Rendben, mi történik ott?
- Szeretnék egy pizzát rendelni. (A diszpécser ezen a ponton még azt hitte, hogy átverésről van szó.)
- Asszonyom, Ön a 911-et hívta!
- Igen, tudom. Lehetne egy óriás méretűt, félig pepperonival, félig pedig gombás-paprikásan?
- Ööö... Sajnálom, de tudja, hogy a 911-et hívta?
- Persze, azt meg tudja mondani, mikor lesz kész?
- Értem, asszonyom, minden rendben van ott? Vészhelyzet van?
- Igen, az.
- ... és nem tud beszélni róla, mert valaki a szobában van? (A felismerés pillanata.)
- Igen, így van. Mennyi ideig tart, míg elkészül?
- Egy tiszt körülbelül egy mérföldre van a házától. Van fegyver a házban?
- Nem.
- Vonalban tud maradni?
- Nem. Hamarosan találkozunk, köszönöm."

A telefonközpontos ellenőrizte a címet, ahonnan a hívás befutott, és a nyilvántartásban azt találta, hogy már többször történt ott családon belüli erőszak. Később, ahogy a járőrök megérkeztek, egy csúnyán összevert nőt találtak, és a barátját, aki csontrészeg volt.

"Azt hiszem, nagyon okos volt, hogy ezt a trükköt használta. Határozottan az egyik legemlékezetesebb hívás volt" - mondta el a diszpécser.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.