Bukta a felfüggesztettet a drogos

Rossz ötlet volt: a pártfogójától akart füvet venni

Bármelyik drogfüggővel előfordulhat időnként, hogy elfogy az anyaga és szereznie kéne némi utánpótlást. De a leghülyébb dolog, amit ilyenkor tehet, hogy a felügyelőtiszttől kér egy kis füvet.

2014.10.24 12:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/dream designs

Van az úgy, hogy az ember annyira kétségbeesett, hogy azt sem tudja, hirtelen kihez fordulhatna, egy próbaidőn lévő elítéltnek meg különösen kényes ez a kérdés. De nem véletlenül mondják el neki, hogy ha bármi problémája van, vagy segítségre van szüksége, akkor bízzon a mellé kirendelt felügyelőtisztben, akinek az egyik feladata - az ellenőrzésen túl - az, hogy átsegítse a mélypontokon a helyes utat kereső bűnösöket.

Szóval abszolút logikusnak tűnik, hogy amikor a georgiai Albanyben élő Alvin Cross Jr. észrevette, hogy semmiféle drogot nem talál az otthonában, nem a dílerét tárcsázta, hanem a pártfogójához fordult, és köntörfalazás nélkül nekiszegezte a kérdést: "van egy kis füved?" Csupán arról az apróságról feledkezett meg, hogy az efféle kérdések egyet jelentenek azzal, hogy a szabadlábon töltött próbaidő helyett azonnal visszakerül a rácsok mögé, ahonnan nem sokkal korábban szabadult ki.

A felügyelőtisztnek persze nem volt kábítószere, volt viszont összeköttetése a kábszerosztály tisztjeihez, akik az SMS-ben érkező kérdés után szinte rögtön elindultak Cross otthonához, hogy házkutatást tartsanak. Úgy látszik, nem voltak elég gyorsak, mert mire odaértek, a férfi már egy másik forrásból hozzájutott egy csomag kokainhoz, amit a nyomozók meg is találtak. Ezek után nem meglepő, hogy a drogfüggő most újra börtönben ül - számolt be a Metro című lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.