Holtverseny volt Peruban

Fej vagy írás? - Pénzfeldobással "választottak" polgármestert

Holtverseny alakult ki egy kicsiny perui faluban a polgármester-választáson, így nem tudtak másképp igazságot tenni a két jelölt közt, mint pénzfeldobással.

2014.10.23 20:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Patthelyzet alakult ki a perui Andok egyik kislétszámú településén, miután összeszámolták a szerdai polgármester-választáson leadott szavazatokat, és kiderült, hogy mindkét jelölt egyaránt 236 voksot gyűjtött be. A szavazatszámlálók azonban nem estek kétségbe, a perui választási törvény ugyanis lehetőséget ad arra, hogy az efféle holtversenyek esetén pénzfeldobással dőljön el az eredmény.

Így hát fogtak egy pénzérmét, és néhány másodperccel később hivatalosan is kihirdették, hogy Pillpinto új polgármestere a 40 éves, tanárként dolgozó Wilber Medina lett, aki ezek után azt mondta, minden igyekezetével azon lesz, hogy megszolgálja a választók bizalmát. Ellenfele, Jose Cornejo elfogadta a Sors döntését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.