50 évig tanított biológiát

Az iskolában akasztják fel a halott tanárt - ez volt az utolsó kívánsága

Szokatlan végakaratot fogalmazott meg egy néhai biológiatanár az elhunyta előtt, a hatóságok pedig zöld utat adtak a kérésének. Mostantól ott fog lógni a csontváza, ahol a fél életét töltötte.

2014.10.22 22:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/farconville

Megadták az illetékes hatóságok az engedélyt, így halála után is az iskolában, sőt, a biológia tanteremben maradhat a néhai Alexandru Grigore Popescu. A dél-kelet-romániai Prahova megyében korábban biológiatanárként dolgozó férfi pontosan 50 éven keresztül járt be naponta ugyanabba a tanterembe, ezért halála előtt azt kérte, hogy testét fagyasszák le, majd miután a csontvázát szakszerűen megtisztították, szemléltető eszköz lett belőle.

Csakhogy nemrégiben az iskolában ellenőrzést tartó egészségügyi és biztonsági tisztviselők felfedezték, hogy az egyik csontváz nem műanyagból készült, mint az az iskolákban szokás, így aztán elkobozták Popescu földi maradványait. Ellenőrzés alá vetették, és amikor megbizonyosodtak róla, hogy semmilyen módon nem veszélyezteti a gyermekek egészségét, végül visszahelyezték az osztályterembe - a nebulók nagy örömére.

"Tíz évvel a pályakezdése után már iskolaigazgató lett belőle, és híres volt arról, hogy soha nem hiányzott az osztályból. A csontváza nem sokkal az 1960-ban bekövetkezett halála után lett kikészítve, és azóta sem hiányzott egyszer sem az osztályból" - mondta el a jelenleg ugyanabban az iskolában tanító Soron Stanciu történelem szakos tanár.

A csontváznak egyébként valóban nagy hasznát veszik az iskolások. "Úgy vélem, valójában a saját csontvázunk az egyik oka annak, hogy a diákjaink mindig jól szerepeltek a tudomány területén és különösen eredményesek az orvostudományok terén" - árulta el Stanciu.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.