A jogaira hivatkozik a gyilkos elítélt

Gyilkosságért ül, de beperelte az államot, mert nem nézhet pornót

56 éves börtönre ítélték, amelyből eddig 14-et töltött le, ám most pet indított a gyilkos az állam ellen, amiért nem teszik lehetővé a raboknak, hogy pornóújságot olvasgassanak.

2014.10.21 16:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/imagerymajestic

Pert indított Connecticut állam ellen egy gyilkosság miatt elítélt férfi, véleménye szerint ugyanis az, hogy a börtönökben tiltják a pornográfia minden formáját, sérti a rabok alkotmányos jogait. A 44 éves Dwight Pink Jr. még nyáron perelte be a börtönőröket, akik nem engedélyeztek neki egy erotikus témájú könyvet, keresetében megfogalmazta, hogy sértve érzi a szólásszabadságát és egyébként sincs semmi értelmes célja a börtönben. Az állam e hét hétfőn reagált a vádakra, az alperes szerint Pink jogai egyáltalán nem sérültek a tilalom miatt.

"Minden sérülés vagy kár, ha egyáltalán volt ilyen, a felperes a saját cselekményeinek, mulasztásainak és a magatartásának köszönhető" - áll Steven Strom helyettes főügyész iratában. Az államban egyébként 2011 óta érvényes az a szabály, hogy semmilyen képi ábrázoláson nem jelenhet meg a börtönben a szexuális tevékenység és a meztelenség. Ugyanakkor a tilalom nem vonatkozik az olyan dolgokra, amelyek összességükben irodalmi, művészeti, oktatási vagy tudományos jelleggel bírnak.

A börtön szóvivője a tilalom bevezetésekor azt mondta, hogy a cél a börtön alkalmazottai számára biztosított munkahelyi környezet javítása volt, különös tekintettel a nőkre, akik korábban a pornótartalmú magazinok és könyvek olvasásától felhevült rabok zaklatásának is könnyen ki voltak téve.

Ha Pink bizonyítani tudja, hogy a tilalmat nem megfelelő módon alkalmazzák a fogvatartók, akár meg is nyerheti a pert. A férfi egyébként 2000-ben lett elítélve egy 1998-ban elkövetett gyilkosságért, egy 35 éves apát lőtt fejbe két pisztollyal összesen ötször, valamint egy karddal hétszer a szívébe is beleszúrt. A maradványokhoz két évvel később vezette el a hatóságokat, de azt állította, hogy a gyilkosságot egy másik férfi követte el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.