Kapós lakás

George Harrison gyerekkori otthona dupla áron kelt el

George Harrison, a Beatles egykori tagjának gyerekkori otthona 156 ezer fontért (60 millió forintért) kelt el Liverpoolban egy árverésen.

2014.10.21 23:25MTI
Fotó: liverpolecho.co.uk

Az ingatlan értékét növelte, hogy kezdetben a későbbi Beatles három tagja, Harrison, Paul McCartney és John Lennon a Harrison-házban is próbálgatott.

Az Upton Green 25. szám alatti, három hálószobás házban hatéves korától élt a szüleivel Harrison.

Az ingatlan árverését a Cavern Clubban tartották hétfőn este. A licitcsatát a londoni Jackie Holmes nyerte, aki "valóra vált álomnak" nevezte a ház megvásárlását.

Holmes a környéken lévő házak értékének kétszeresét fizette ki az egykori Beatles-tag otthonáért, de azt mondta, "nagyon boldog", hogy sikerült megvennie.

A licitharcba egy amerikai telefonos érdeklődő és egy liechtensteini vásárló is bekapcsolódott.

A 47 esztendős Holmes elárulta, hogy harminc éve rajongója az együttesnek, és nagy gyűjtője a Beatles-relikviáinak. A vásárló kijelentette, hogy a szobák egyikét az eredeti, hatvanas évekbeli állapotába szándékozik visszaállítani.

John Lennon egykori háza a Newcastle Road 9. szám alatt tavaly októberben kelt el közel félmillió fontért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.