De a munkáját nem hagyja ott

Tízmillió dollárt nyert a Harvard Egyetem szakácsnője

Kaparós sorsjeggyel elvitte a tízmillió dolláros (2,4 milliárd forintos) főnyereményt a Harvard Egyetem egyik szakácsnője. Ana Rodriguez az elmúlt két hétben már a második, aki elvitte a főnyereményt a Massachisetts-i Állami Szerencsejáték egyik kaparós játékán.

2014.10.18 16:01MTI
freedigitalphotos.net/Serge Bestasius Photography

A nő csaknem harminc éve dolgozik a Harvard Egyetemen, és mit elmondta, továbbra sem hagyja ott munkahelyét. A 20 dolláros (mintegy 4800 forintos) nyertes sorsjegyet Everettben vásárolta, a szelvényt értékesítő helyi forgalmazó ötvenezer dollár (mintegy 12 millió forint) bónuszt kap az állami lottótól - írja internetes oldalán a Boston Herald című lap.

A Massachisetts-i Állami Szerencsejáték közlése szerint Rodriguez több mint 20 éven át részletekben is felvehette volna a teljes nyereményt, ő azonban az egyszeri kifizetést választotta, így bruttó 6,5 millió dollárt kap.

Az adók levonása után 4,55 millió dollár (hozzávetőleg egymilliárd forint) kerül a bankszámlájára. A nő elmondása szerint évek óta küzd adósságai törlesztésével, jelzáloggal terhelt otthonát öt éve lefoglalták.

Tervei szerint a pénzből új házat vásárol magának és elmegy nyaralni. Emellett a nyereményt családja támogatására és befektetésekre fordítja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.