Az erős halszag árulta el a tolvajt

Rákot lopott, büdös volt, lebukott

Jobban járt volna a tolvaj, ha agyagedényeket vagy hasonló, nem túl átható szagú dolgot lop el, a több zsáknyi rákfaroknak ugyanis olyan átható szaga volt, hogy képtelenség volt eltitkolni.

2014.10.17 22:00ma.hu
Fotó: Twitter

Pontosan 3727 darab rákfarkat talált a dél-afrikai Western Cape rendőrsége egy nő otthonában, egészen pontosan a háza mellett álló fehér kisteherautóban, amelyet ugyan lefedtek egy ponyvával, ám a belőle áradó intenzív halszag elárulta a tolvajt. A rendőröket a szomszédok értesítették, amikor megcsapta az orrukat az átható bűz, a meg nem nevezett nő pedig kénytelen volt elismerni, hogy a jármű az ő tulajdonában van.

A raktérben talált zsákmány piaci értéke mintegy 1,5 millió forintnak felel meg, és mivel az állatok birtoklását, illetve a velük folytatott kereskedelmet a környezeti hatások miatt különösen szigorúan veszik Dél-Afrikában, az 57 éves nőt azonnal letartóztatták a tiltott tevékenység miatt. Várhatóan hétfőn állítják bíróság elé, a rákokat pedig elkobozták - bár arra nem tértek ki a helyi beszámolók, hogy mit tettek a gazdag fogással a hatóságok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.