Még nem tolonganak az új szolgáltatásért

Drive-thru ravatalozó a sietős gyászolóknak?!

Furcsa szolgáltatást vezetett be egy amerikai ravatalozó, melynek lényege, hogy a gyászolók nem a megszokott helyiségen belül, hanem azon kívül, egy ablak előtt elhaladva róhatják le kegyeletüket.

2014.10.17 20:00ma.hu
Fotó: Paradise Funeral

Egyelőre nem túl népszerű a michigani Saginaw-ban működő ravatalozó legújabb szolgáltatása, csak néhány család vette igénybe az úgynevezett drive-thru lehetőséget, igaz, nem ez a hivatalos megnevezés, a közvélemény csak a népszerű autós gyorséttermek mintájára kezdte el ezt a kifejezést használni. A temetkezési vállalat abból indult ki, hogy a legtöbbször a ravatalozó túl kicsi ahhoz, hogy mindenki kényelmesen be tudjon menni a koporsóhoz és ott róhassa le a végső tiszteletét az elhunyt előtt, és persze a bejáratnál várakozó további gyászolók miatt a kijutás is nehézkes.

Ezért hozták létre azt a ravatalozót, amelynek oldalában egy széles ablak található, a halott koporsóját az mögé teszik, a rokonok és a barátok pedig kívülről léphetnek oda az ablakhoz. Így közelről láthatják a koporsót, de közben senki nem akadályoz senkit a közlekedésben - sőt, akár autóban ülve, szó szerint menet közben is vethetnek egy pillantást az elhunytra az arra járók. Az ablakon található függöny automatikusan szétnyílik, amikor a szenzorok egy autót érzékelnek a ravatalozó mellett, a gyászolók pedig három percet kapnak, hogy megnézhessék a koporsóban nyugvó testet.

A temetkezési kápolna vezetősége úgy véli, csak idő kérdése, hogy az emberek megszokják ezt a szolgáltatást, és ha meggyőződnek róla, hogy abszolút biztonságosan használható, és semmi trükk nincs benne, akkor jóval népszerűbb lehet nemcsak Saginaw-ban, de a világ bármely pontján. A megjelenítés egyébként Ivan Phillips vezető szerint nem ütközik a hagyományos belső kialakítással - számolt be a Tampa Tribune című internetes portál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.