Olcsón megúszta: csak hat órát ült

Börtönbe került, mert sok volt a növény a kertjében

Szerencséje volt a nőnek, mert az eredetileg kiszabott öt nap helyett mindössze hat órát kellett a börtönben töltenie, ám még ezt is igazságtalannak tartja "egy kis dzsumbujért".

2014.10.16 14:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Keerati (Képünk illusztráció!)

Elmaradt a kerti munkákkal, ezért előbb egy felszólítást kapott a városi tanácstól, majd amikor erre sem ragadott fűrészt és gereblyét, a következő levél már a börtön "meghívója" volt. A tennessee-i Lenoir Cityben élő Karen Holloway nyár elején kapta meg az első idézést, amelyben felhívták a figyelmét, hogy a kertjében jóval több a rendezetlen fa és bokor, mint amennyit az esztétika elbír, de a nő nem gondoskodott arról, hogy eltakarítsa a kisebbfajta dzsungellé átalakuló növényzetet.

A városvezetés viszont nem tűrte tétlenül a jóízlésre is káros környezetet, úgy látszik, arrafelé a magánterület sem nézhet ki akárhogy, ezért aztán az ügyet a büntetésvégrehajtásnak adták át. Holloway személyes családi problémákra hivatkozik, és vitatja, hogy jogosan ítélte őt az illetékes bíróság öt napnyi börtönbüntetésre, még akkor is, ha ebből végül mindössze hat órát kellett rács mögött töltenie.

A büntetés ezen a héten kedden kezdődött meg, és ugyanaznap Karen már az otthonában hajthatta álomra a fejét. Arról azonban nem számoltak be az amerikai hírforrások, hogy a kertet végül kigazolta-e a tulajdonos vagy a büntetéssel letudta az ügyet és a minidzsungel tovább terjeszkedik-e.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.