Nem tudni, ki tréfálta meg az anyukát

Nagyon igazinak tűnt: műkrokodilhoz riasztották a rendőrséget

Még a rendőrök is majdnem bedőltek, az anyuka mégis rettentően szégyelli magát, amiért valódinak nézett egy tökéletesen élethű krokodilbábut. Azt nem tudni, ki tette a kertjébe a "fenevadat".

2014.10.16 10:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/seaskylab

Kétségbeesett anyuka hívta a rendőrséget szerdán valamivel dél után az angliai Plymouthban, mert ahogy ebédkészítés közben kinézett a konyhaablakon, észrevette, hogy a virágosládák tövében egy nagyjából egyméteres krokodil hever. Előbb a szomszédoktól próbált segítséget kérni, de gyorsan arra jutottak, hogy nem lenne szerencsés a hüllőt fegyvertelenül megközelíteni, emiatt döntött úgy a nő, hogy inkább szakembert hív. A veszélyes fenevadhoz a devoni és a cornwalli tisztek is kivonultak, közben pedig értesítették a Dartmoori Állatkert hüllőszakértőjét, így összességében három csapat kerekedett fel, hogy befogják a békésen heverésző fenevadat.

A rendőrök értek oda elsőként, és azért, hogy kiderítsék, mennyire veszélyes az állat, vízzel kezdték locsolni. A krokodil azonban még erre sem mozdult meg, így a tisztek óvatosan közeledni kezdtek hozzá, néhány másodperccel később pedig megkönnyebbülten állapították meg, hogy csak egy különösen jól sikerült felfújható krokodilbáb került a család kertjébe. Az anya annyira elszégyellte magát, hogy nem járult hozzá a neve nyilvánosságra hozatalához - számolt be a Daily Mirror című brit lap.

A műkroki most a rendőrség felügyelete alatt áll, az állatkertből teljes felszereléssel útnak indult csapatot pedig félúton visszafordították. "Épp az ebédet készítettem a konyhában, és kinéztem a hátsó kertbe. Ömlött az eső, én pedig láttam valamit, amiről azt hittem, hogy egy krokodil van a kertben. Átmentem a szomszédhoz, hogy megkérjem, jöjjön át és vessen rá egy pillantást. Ők is azt hitték, hogy egy krokodilkölyök, ezért azt javasolták, hogy hívjam fel a vadvédelmi szakembereket vagy a rendőrséget. Utóbbiaknak szóltam, mert van egy hároméves gyerekem is és nagyon aggódtam" - mesélte a nő.

Hogy ki és főleg miért tette a bábut a család hátsó kertjébe, egyelőre nem tudni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.