Megölte a vadaspark tulajdonosát a tevéje

A vadakért élt, de az lett a halála is: egy teve volt a gyilkosa

Élete utolsó 15 évét a vadaknak és a megmentésüknek szentelte, ám a parkigazgatónak végül épp az lett a veszte is: az egyik teve rátámadt, és hiába próbálták elkergetni mások, agyonnyomta Richard Mileskit.

2014.10.15 16:15ma.hu
Fotó: Facebook/Tulum Monkey Sanctuary

Richard Michael Mileski 15 évvel ezelőtt elhatározta, hogy élete hátralévő részét a vadon élő állatoknak szenteli, ám arra aligha gondolt, hogy egy napon pont az álmai helyszínén éri őt utol a végzet. A 60 éves férfit egy szökött teve ölte meg, amelyikre rátört az agresszió, ahogy Mileski elsétált előtte. Előbb beleharapott a férfi vállába és a lábába, aztán hiába próbálták a közelben tartózkodó állatgondozók botokkal elűzni a több mint 600 kilós állatot, az megtaposta a mexikói Tulumban működő Monkey Sanctuary igazgatóját, majd ráülve agyonnyomta a menekülni képtelen férfit.

Az állatpark alkalmazottai kénytelenek voltak egy kötéllel megkötözni a gyilkos tevét, és csak úgy tudták elvonszolni őt egy kisteherautó segítségével - számolt be a Daily Mirror. A park a hétfőn történt tragédia után ideiglenesen be is zárt, egyelőre nem tudni, mikor fogad újra látogatókat. "Richard azért alapította a birtokán a Tulum Monkey Sanctuaryt, hogy segítsen megmenteni a veszélyeztetett pókmajmokat a kihalástól. De nem húzott határokat a majmok megsegítésénél, együttérzéssel fordult az összes faj felé, a kutyáktól a kacsákig vagy a lovakig" - olvasható a közleményben, amelyet a park a hivatalos Facebook-oldalán is közzétett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.