Nyár elején engedte szabadon az orosz elnök

Csirkeólban garázdálkodott Putyin Kínába kóborolt tigrise

Öt csirkét is befalt egy gazda udvarán az a szibériai tigris, amelyet még a nyár elején Vlagyimir Putyin orosz elnök engedett szabadon, és most az északkelet-kínai vadászmezőkön kóborol.

2014.10.15 15:12MTI
freedigitalphotos.net/Praisaeng

A hívatlan vendég állítólag egy tyúkólban lelt eleségre Luopej településen, és bár nem tudták minden kétséget kizáróan azonosítani, minden jel szerint a Kuzja nevű nagymacska járt az udvarán.

A hatóságok továbbra is arra figyelmeztetik az ott lakókat, hogy ha egy mód van rá, garázdálkodása ellenére se háborgassák a jószágot, amelynek tevékenységét a régióban különös figyelemmel kísérik.

A 19 hónapos kölyöktigrist az Amur vidékén két társával együtt indította el a szabad életbe Putyin, és mivel jeladóval látták el, az orosz szakembereknek lehetőségük van arra, hogy virtuálisan nyomonkövessék.

Az orosz oldalról érkezett megkeresés után a határ menti Tajpingkuo természetvédelmi park illetékesei biztosították partnereiket, hogy mindent megtesznek az állat védelmére.

A "határsértő" tigrisről nemrég elhullajtott szőrzete, ürüléke és egyéb nyomok alapján azt feltételezték, hogy a Kis-Hingan-hegység vidékét járja, amelyet nagy területen borítanak erdőségek. Néhány napja olyan feltételezések láttak napvilágot, amelyek szerint az orosz elnök által szabadon engedett három tigrisből egy másik is a környékre vetődött.

Ilonát a Hejlungcsiang folyótól alig öt kilométerre, a határ menti övezetben vélték felfedezni. Egyelőre nem erősítették meg, hogy átlépte volna az országhatárt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.