Autó ütötte el

Halálra gázolt medvebocsot találtak a New York-i Central Parkban

Autó ütötte el azt a medvebocsot, amelynek tetemét hétfőn találták meg a New York-i Central Parkban.

2014.10.08 14:53MTI

Az illetékes hatóságok tovább folytatják a nyomozást annak kiderítése érdekében, hogy miként került a nőstény fekete medve az Egyesült Államok egyik legnyüzsgőbb városának szívében fekvő park egyik bokra alá.

Medvéket tilos házikedvencként tartani és a helyi állatkertek egyikéből sem jelezték egy példány eltűnését. A parknak otthont adó Manhattan ráadásul szigeten fekszik.

A környezet megóvásáért felelős állami ügynökség, a Department of Environmental Conservation Twitter-bejegyzése szerint a medvebocs hathónapos, 20 kilogrammos nőstény volt - adta hírül a BBC News.

A tetemet hétfő reggel fedezte fel két nő kutyasétáltatás közben. Azonnal értesítették a parkszolgálat egyik alkalmazottját. A medvebocs testén sérülések nyomait lehetett látni. Az állat feje egy földön heverő bicikli hátsó kerekén feküdt. Az eset a helyi lakókat, a turistákat, a környezetvédőket és a rendőrséget is megdöbbentette.

A bocs halálát bűntényként vizsgálják. A medvék őshonosnak számítanak a régióban, ám New Yorkban hosszú idő óta egyetlen példányt sem láttak.

New Jersey ad otthont az Egyesült Államok egyik legnagyobb feketemedve-populációjának. Az államban a múlt hónapban egy példány megölt egy egyetemi hallgatót, aki túrázni volt barátaival.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.