A lábán is komoly sérüléseket szenvedett

Cápatámadásban minkét kezét elvesztette egy fiatal ausztrál szörfös

A 23 éves Sean Pollard a délnyugat-ausztráliai Wylie-öbölben szörfözött, amikor egy nagy fehér cápa rátámadt. A támadásban a férfi elveszítette egyik karját könyöktől lefelé és másik kézfejét, emellett sérüléseket szenvedett a lábán is, de stabil állapotban került kórházba.

2014.10.02 11:26MTI
freedigitalphotos.net/suwatpo

A helyi hatóságok nem sokkal később csalival elfogtak a térségben egy 3-4,5 méteres fehér cápát, és engedélyt kértek a szövetségi hatóságoktól a megölésére.

A térség strandjait lezárták a fürdőzők előtt, és azok várhatóan napokig zárva is maradnak - jelentette az ausztrál média. A Nyugat-Ausztrália államban, Esperance városától 10 kilométerre délkeletre fekvő Wylie Bay homokos strandja népszerű a hullámlovasok körében.

Az állam partjainál három év alatt hét halálos cápatámadás történt. A szövetségi kormány cápakerítés létesítését tervezi az ország 22 fürdőhelyén, de ezek között nem szerepelnek az Esperance-környéki strandok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.