Molnár Andi igazi hajóscsaládból származik

Sárkányhajóban dobolt a MezTelenül exsztárja

Molnár Andi igazi sportoló családból származik: nagyapja Dunavarsányban csónakházat hozott létre, emlékére másodszor rendeztek sárkányhajó versenyt. A csinos műsorvezető ezúttal dobosként debütált.

2014.10.01 22:00ma.hu
Fotó: Redlemon

Nemrég a dunavarsányi olimpiai központban mérték össze tudásukat a sárkányhajózás szerelmesei. A versenyen a MezTelenül című tévéműsorból ismertté vált, újabban hírolvasóként szereplő Molnár Andi diktálta a ritmust az egy hajóban evező Pulai Imrének, valamint Balogh Tominak is.

Dunavarsányban második alkalommal rendezték meg a Mekler László sárkányhajó versenyt, amit a nagyapám emlékére hoztak létre, aki 50 évvel ezelőtt saját kezével és a helyi fiatalok segítségével építette fel az itteni csónakházat. Ez tette lehetővé, hogy Németh Szabolcs válogatott és ifjúsági bajnok kenus a településen kajak-kenu szakosztályt hozzon létre, és sárkányhajó versennyel népszerűsítse az evezést a fiatalok körében. Édesanyám csapatával már gyerekkoromban is jártam vízitúrára, dobosként azonban még soha nem próbáltam ki magam, hihetetlen élmény volt” – mesélte Molnár Andi.

Fotó: Redlemon

A hajóban Molnár Andi dobverését és Pulai Imre tanácsait követve húzott a SportKlub Dodzsem című műsorának egyik állandó vendége, Balogh Tamás is. „Soha életemben nem ültem még sárkányhajóban” – árulta a műsorvezető.

Gyerekkoromban a balatoni nyaralások alatt eveztem krokodil alakú kajakban, amit nagyon élveztem. Most azonban megijedtem, mikor megláttam, milyen magas és kisportolt Pulai Imi. Meggyőződésem, hogy a tenyerével nagyobbat húz, mint én evezőlapáttal” – mondta nevetve Balogh Tomi, aki elárulta, az tetszik a sárkányhajózásban, hogy ha a több mint 10 fős hajó elején nagyon húznak, akkor aki hátrébb ül, lazsálhat is egy kicsit.

Molnár Andit és Balogh Tomit a verseny előtt az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok Pulai Imre tanította az evezés rejtelmeire. „A versenyben sajnos kikaptunk, mert a másik csapat már a rajt során előnyhöz jutott. A többiek korábban alig eveztek, ami látszott is. Ebben a sportágban nagyon fontos az összeszokottság és az edzettség: egy sárkányhajót, amiben tucatnyi ember ül, nem lehet egyedül elhúzni” – árulta el Pulai Imre.

Fotó: Redlemon


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.