Még jó, hogy kereste az ügyvédje

Két nap után vették észre, hogy megszökött a rab a börtönből

Nagy szerencse, hogy az ügyvédje beszélni akart vele, különben talán még most is szökésben lenne, sőt, akár végleg el is tűnhetett volna az igazságszolgáltatás elől a börtönre ítélt rab.

2014.10.01 20:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/sakhorn38

Két napig volt szökésben a börtönre ítélt rab, és akkor is csak azért vették észre, hogy már nincs a cellájában, mert az ügyvédje akart vele beszélni, és sehol sem találták. A 19 éves Rhyan Vasquez egy washingtoni börtönben, Marysville-ben töltötte a büntetését egy korábbi rablás miatt, de múlt szerdán az őrök hiába próbálták őt az ügyvédjéhez kísérni a beszélőre, mert a férfi egyszerűen eltűnt a nem túl szigorúan őrzött intézményből.

Amikor visszanézték a biztonsági kamerák felvételeit, kiderült, hogy az elítélt már két nappal korábban kiosont a börtönből, egészen pontosan szeptember 22-én hátrált ki egy ajtón, majd jutott át egy egyáltalán nem felügyelt folyosóra, akkor, amikor a fogvatartottak épp bibliaóráról tértek vissza a cellájukba. A szökött rabot szerdán kezdték keresni, és további két napig élvezhette a szabadság ízét, mert csak pénteken kapták el a rendőrök.

A nyomozás sikerében állítólag szerepe volt Vasquez néhány társának is, akiket a rendőrök kikérdeztek. Az ügyről azonban ennél többet nem árultak el a hatóság emberei, csak annyi bizonyos, hogy a férfi előző büntetési tételét - amelynek pontos hossza sem ismert - újabb hetekkel vagy akár hónapokkal fejelik meg a szökés miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.