A vállától a földig ért a daganat

25 kilós tumort operáltak le a nő hátáról

Gigantikus méretű tumort műtöttek le egy nő hátáról, ami igaz, hogy jóindulatú volt, de a mérete miatt már a legegyszerűbb mozgás is komoly nehézségeket okozott a betegnek.

2014.10.01 12:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/arztsamui (Képünk illusztráció!)

Tíz órás fárasztó műtét során sikerült eltávolítani egy 35 éves nő hátáról a nagyjából egy évtizede növekvő daganatot, ami a műtétet követő mérlegelés szerint összesen 25 kilót nyomott. A nőről csak annyit lehet tudni, hogy Yuannak hívják (más leírások szerint Yannak), és hogy a műtét a kínai Changsha városban történt.

Yuan testét már a születésekor barna foltok borították, de mivel a család nagy szegénységben élt, sosem látta orvos az elváltozásokat. Sokáig ez csak esztétikai problémát jelentett, de mintegy tíz évvel ezelőtt a daganat hirtelen elkezdett nőni, a nő jobb csípőjénél indult el, majd ahogy egyre jobban terjedt, elborította az egész hátát, és a lába felé is terjedt, míg már le nem ért a bokájáig. A tumor a mérete és a súlya miatt egy idő után a beteg gerincét is deformálta. Végül Yuan már mozogni sem tudott egyedül a daganat miatt.

Az írás- és olvasástudatlan nő soha nem járt iskolába, a megélhetését utcai cipőpucolással igyekezett biztosítani. Az emberek persze mindig megbámulták, de Yuan azt mondta, már ehhez is hozzászokott, és soha nem gondolta, hogy van megoldás az elváltozás kezelésére, míg valaki el nem mondta neki, hogy talán az orvosok képesek segíteni. A műtéthez szükséges pénzt adományokból gyűjtötte össze a nő, az operáció végén pedig a sebészcsapat vezetője, Fan Peng azt mondta, ennél nagyobb daganatot még soha életében nem látott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.