Órákon át mosták a ragacsos masszát

Szinte csoda: kátrányba süllyedt, de túlélte a kutya

Két napon át csutakolták olajjal a szerencsétlenül járt kutyát, mire sikerült teljesen megszabadítani őt az egész testét beborító, már megdermedt kátránytól, amibe előzőleg beleesett.

2014.09.30 16:00ma.hu
Fotó: YouTube/Animal Aid Unlimited India

Szívfacsaró videót tett közzé egy indiai állatvédő szervezet, amelynek önkéntesei az utcán kóborló, gazdátlan háziállatok megmentését tűzték ki zászlójukra: egy pórul járt kutyát sikerült megmenteniük nemhogy az utolsó, de inkább az utolsó utáni pillanatban. Az eb nyilvánvalóan beleesett egy közeli tartályba, amiben ha nem is tűzforrón, de ahhoz mindenképp elég melegen fortyogott a kátrány, hogy egy pillanat alatt beleragadjon a kutya szőrébe. Bár az állat kimenekült a sűrű és ragacsos masszából, semmi esélye sem volt a megmenekülésre, mert a szurok gyorsan száradt, és rövidesen a kutya mozdulatlanul várta az elkerülhetetlennek tűnő pusztulást.

Szerencsére egy járókelő észrevette a megszilárdult ragacs fogságába esett állatot és azonnal értesítette az Animal Aid állatmentő szervezet munkatársait, akik azonnal a kutyához siettek. Az első három órában fürge kezekkel próbáltak minél több kátrányt leszedni a kutyáról, de összességében két napig tartott, mire az utolsó kis területen is eltávolították a ragacsot: folyamatosan növényi olajjal masszírozták a kutyát, ezzel tudták annyira feloldani a kátrányt, hogy apránként képes volt mozogni a kutyus.

A videó, amit a megmentésről készítettek, végül happy enddel zárul, a kölyök boldogan csóválja a farkát és eszegeti a falatkákat, amiket az egyik gondozó dobál neki, és a megható jelenet egyben azt is bizonyítja, hogy nemcsak a kutyák szívósak, de az állatmentők munkájára is mindig szükség van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.