Vadászpuskával lőtték el a fél arcát

Új arcot kapott, de már megtanulta, hogy kell csókolni

Több mint másfél évtizedig kellett elviselnie a gúnyolódásokat, a furcsa tekinteteket, de most végre újraemberi arca van a meglőtt férfinak, és már a szerelmét is meg tudja csókolni.

2014.09.30 10:00ma.hu
Fotó: YouTube

Sokáig tartott, míg Richard Norris újra emberi külsőt kapott, de két évvel a teljes arcplasztikai műtét után boldogan meséli, hogy immár teljes az élete, legfőképp azért, mert végre képes a szerelmét is megcsókolni. A most 39 éves férfit 1997-ben lőtte arcon az anyja egy vadászpuskával, miután részegen vitába keveredtek. A súlyos sérülések ellenére Norris túlélte a lövést, de arca másfél évtizeden keresztül egy torzszülöttre emlékeztetett, miután az arccsont középső része szinte teljesen eltűnt.

A férfinak 2012-ben építették újra az arcát, a felső állkapocstól az orrnyeregig egy mesterségesen megformált plasztikát helyeztek a bőre alá, majd helyreállították az arcizmok és -idegeket, valamint egy donortól egy új nyelvet kapott, a fogorvosok pedig a fogsorát készítették el. A 36 órás beavatkozásban összesen 150 orvos és ápoló vett részt.

Az igazi öröm mégsem elsősorban ez a férfi számára. Már a műtéte előtt megismerkedett az interneten egy New Orleans-i nővel, Melanie Solisszal, aki nemcsak tisztában volt Richard történetével, de épp azután kereste meg e-mailben, miután elolvasta a megpróbáltatásairól szóló híreket. Bár már a torz arcú férfit is szerette, most még boldogabb: "Látom Richard csodálatos, kedves szívét belülről és igazán dögös a külseje is!" - örvendezett a nő, aki azt mondta, a férfi szemeibe és mosolyába szeretett bele első látásra.

A szörnyű baleset és az azt követő 15 évnyi megaláztatás, ami minden alkalommal érte Richardot, valahányszor emberek közé ment, már a múlté. Bár nem tagadja, hogy akkoriban sokszor gondolt az öngyilkosságra, most már semmit nem bán, különösen amióta Melanie-val randizik. "Az emberek túlságosan figyelnek a külsőségekre, és ettől nagyon felszínessé válnak" - fogalmazott. A legnagyobb boldogságot mégis az jelenti számára, hogy végre újra megtanulta, hogyan kell használnia a száját, és képes megcsókolni Melanie-t - hát kell ennél több?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.