Elmúlna a zöldségektől a gyilkos ösztön?

Vega menüre fognák a börtönben a kannibált

A legnagyobb állatvédő szervezet munkatársai szerint hasznos lenne, ha húsmentes étrendre fognák azt az elítéltet, aki a bíróság szerint nemcsak megölte, de evett is exbarátnőjéből.

2014.09.25 20:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Photokanok

A PETA állatvédő szervezet szerint vegán étrendre kellene fogni azt a férfit, aki jelenleg előzetesben ül, de jó esély van rá, hogy hosszabb időt is a rácsok mögött kell töltenie a volt barátnője meggyilkolásának vádja miatt. A 33 éves Joseph Oberhansley az indianai hatóságok szerint megölte a 46 éves Tammy Jo Blantont, majd belakmározott a nő húsából. Az állatvédők szerint azonban ha a börtönben töltött évek alatt csak zöldségeket kapna, míg teljesen le nem szokik a húsról, akkor az jelentősen csökkentené az erőszakos jellemvonásokat.

Épp ezért levelet is írtak Brian Meyer seriffnek, amelyben kifejtették, hogy a húsfogyasztás jelentősen fokozza az agressziót, és az Oberhansleyhez hasonló emberek esetében jelentős javulás érhető el az állati eredetű összetevők kiiktatásával - számolt be a Metro című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.