Balul sült el az ugrás

Dermesztő felvétel: halálforgásból hozta ki az ejtőernyőst

Kevés annál veszélyesebb dolog várhat egy ejtőernyősre, mint az, amikor a szabadesés közben a hátára fordulva zuhan és képtelen visszafordulni - ebben a helyzetben ez szinte a biztos halált jelenti.

2014.09.25 12:00ma.hu
Fotó: YouTube

A nyilvánvaló kockázat ellenére az ejtőernyőzés számtalan csodás pillanatot is tartogat a bátrak és az adrenalinfüggők számára, nem csoda, ha rengetegen próbálják ki és szeretnek bele ebbe az extrém sportba. Mint például a Eugene S. nevű férfi is - akinek sem a teljes nevét, sem a nemzetiségét nem hozta nyilvánosságra az alábbi videó feltöltője -, de az egyik oktató által rögzített felvétel szerint nem sok hiányzott hozzá, hogy ez az ugrás legyen élete utolsó élménye.

A férfi két segítővel együtt ugrott ki a repülőből, sajtóinformációk szerint mintegy 9000 méter magasan, az oktatók néhány másodpercig tartották őt, hogy hozzászokjon a szabadesés érzéséhez, majd óvatosan elengedték őt, hogy immár önállóan élvezhesse a zuhanást. De nem sokáig örülhetett neki, mert váratlanul megpördült a levegőben és magatehetetlenül zuhant a föld felé, miközben a hátával lefelé fordulva esélye sem volt arra, hogy az ejtőernyőt kinyissa. Ez egyébként gyakorlott ugrókkal is megesik, de ők már könnyedén vissza tudnak fordulni, a kezdőknek azonban, mint amilyen Eugene, még nem egyszerű mutatvány.

Az oktatók pár másodpercig - ami elég hosszú idő, ha az ember szélsebesen süvít lefelé - megpróbálták rávenni, hogy forduljon vissza, de mivel ez nem sikerült, szinte az utolsó pillanatban lökte vissza az egyik tapasztalt ugró a normál testhelyzetbe Eugene-t, és az ernyő kioldózsinórját is meghúzta, hogy épségben érhessen földet a férfi. A hírek szerint mindhárman megúszták a dermesztő kalandot, de arról nem tudni, hogy Eugene ezek után tervezi-e folytatni az ejtőernyős kiképzést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.