Szúrta a személyzet szemét a szoptatás

Mosogatóronggyal tüntették volna el a kisbabát a kocsmában

Megalázó élményben volt része egy kismamának, aki - csatlakozva a nyilvánosan szoptatók táborához - egy bárban fogott hozzá a kisbabájának etetéséhez.

2014.09.25 10:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Jomphong (Képünk illusztráció!)

Egy pubban készült elfogyasztani a késői reggelijét egy nő a barátaival, ám magával vitte 11 hetes kisfiát is, aki egy idő után szintén megéhezett és nyűgösködni kezdett. A 25 éves Olivia Pozniak ezért minden különösebb cécó nélkül kicsomagolta a mellét és elkezdte szoptatni a kis Louie-t, ezt viszont már nem tudta szó nélkül nézni az angliai Kent körzetében álló Wetherspoon pub személyzete. Az anya felháborodottan mesélte, hogy az egyik alkalmazott - aki azt mondta magáról, hogy ő a menedzser - odalépett hozzá és egy koszos mosogatórongyot nyomott a kezébe, hogy azzal takarja el a babát.

"Nekem teljesen mindegy, hogy fecskendőből, cumisüvegből vagy épp a mellemből etetem a babát. Nagyon megdöbbentem, amikor a személyzet egyik tagja - aki azt mondta, hogy a menedzser - odajött egy koszos mosogatóronggyal, tudják, az a fajta, amit az asztalok letörléséhez szoktak használni, és azt mondta: 'ön zavarja a többi vendéget, el tudná takarni?' Erre felálltam és megkérdeztem az ott ülő mintegy 15 vendéget, hogy problémát jelent-e ez nekik, és mindenki azt mondta, hogy nem" - mesélte Pozniak.

A négygyermekes nő a dühítő élmény hatására elhatározta, hogy tiltakozó akciót szervez, amelyhez a Facebookon máris közel 60-an csatlakoztak, akik csütörtökön 11 órakor a Wetherspoon elé vonulva fejezik majd ki nemtetszésüket és követelik, hogy a kisbabákat meg lehessen szoptatni nyilvánosan is. A szórakozóhely szóvivője, Eddie Gershon a sajtón keresztül kért elnézést az anyától, és hangsúlyozta, hogy a hálózat tulajdonában lévő pubok mindegyike nyitottan áll azok az anyák előtt is, akik ott szeretnék megetetni a gyermekeiket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.