Lebukott a tőzsdeügynök

Megette a szalvétát, hogy eltüntesse a bizonyítékot

Bennfentes kereskedéssel vádolták meg a tőzsdeügynököt, aki erre úgy próbálta eltüntetni a bizonyítékokat, hogy megette a szalvétákat - erre írták fel neki a részvényekkel kapcsolatos tippeket.

2014.09.22 16:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Apolonia

Hiába tüntette el a bizonyítékot, nem sikerült megúsznia a büntetést egy tőzsdén ügyeskedő brókernek, aki egy társától titkos tippeket kapott, majd ezek tudatában adta-vette a részvényeket, tisztességtelen haszonra téve szert. A bennfentes kereskedelmet a világon mindenütt keményen büntetik, ám az esetek többségében nehéz bizonyítani, hogy amikor valaki hirtelen túl sok részvényt kezd felvásárolni vagy épp eladni, akkor csak a megérzéseire hallgat, vagy tényleg mindenki másnál hamarabb szerzett információkat egy-egy cég pénzügyi helyzetének változásáról.

A 41 éves Frank Tamayo egy szalvétán kapta a tippeket a cinkostársától, és amikor elcsípték őt, úgy próbálta megsemmisíteni a bűnjelet, hogy megette a szalvétát. De még így sem kerülhette el a büntetést, a New Jersey-i Trenton város bírósága két rendbeli értékpapírcsalás, tenderajánlati csalás és összeesküvés vádjával bűnösnek mondta ki pénteken. A brókernek és két másik társát 5,6 millió dollárra büntették, amelyből Tamayo több mint 1 milliót már visszafizetett és a 2008-as Audi Q7 típusú luxusautóját is eladta, de valószínűleg nem tudja elkerülni a lehetséges 20 évnyi börtönbüntetést - írta a Metro című lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.