Tánc a zebránál

Ilyen közlekedési lámpát még nem látott

Olyan ez, mint a gyereknevelés - bizonyos helyzetekben egy kis kreativitással csodákat lehet elérni. Nézze meg ön is, mivel hódították meg a portugálok szívét!

2014.09.22 13:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu

Unalmas a piros lámpánál várakozni? Kétségtelen, főleg akkor, ha értelmetlen - a közelben nincsen keresztező forgalom, és akár át is mehetnénk. De akkor minek betartani a szabályokat?

Ennek veszélyére hívták fel a figyelmet még a nyáron Lisszabonban, egy közlekedési lámpánál. A portugál főváros egyik zebrás kereszteződésében lecserélték a gyalogátkelő piros jelzését; a megszokott, egy helyben álló alak helyett táncoló figurát láthattak a közlekedők. Csavar a történetben, hogy ennek mozgását is járókelők szolgáltatták; nem messze a zebrától egy kis helyiségben bárki táncolhatott egyet, amit aztán a lámpánál viszontláthattak az átkelésre válók.

A reakciókat érdemes megnézni:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.