Nem derült ki a vérengzés oka

Családi tragédia: hat unokája után magával is végzett a nagypapa

Szörnyű vérengzéshez hívták ki a floridai rendőrséget, de a gyilkos a seriffhelyettes érkezése után magával is végzett - addigra lánya és hat unokája már holtan hevertek körülötte.

2014.09.19 14:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Naypong

Maga a gyilkos értesítette a floridai rendőrséget, miután végzett a felnőtt lányával, valamint hat unokájával. Az 51 éves Don Spirit felhívta a 911-et és közölte, hogy "valaki megsérült", majd amikor a seriffhelyettes a helyszínre vonult, a férfi saját magát is megölte. A hatóságok az áldozatokról annyit mondtak, hogy egyikük egy 28 éves nő, Sarah Spirit, a gyerekek életkora pedig 3 hónap és 10 év közt van, de ennél részletesebb információkat nem árultak el, sem a gyerekek pontos életkorát, sem a nemüket.

A férfi állítólag már gazdag bűnügyi múlttal rendelkezett a floridai Bell város rendőrsége előtt, de ezt sem részletezték, hogy milyen jellegű problémák miatt indítottak eljárást ellene. Az Orlando Sentinel című amerikai lap ugyanakkor 2003-ban már közölt egy cikket egy Don Spirit nevű férfiról, aki az akkori írás szerint 40 éves volt - így nagy valószínűséggel ugyanarról az emberről van szó. Eszerint a férfi bűnösnek vallotta magát lőfegyver birtoklása vádjában, valamint abban, hogy véletlenül halálra sebezte a 8 éves kisfiát egy két évvel korábbi vadászat közben. A Kyle nevű fiúnak a fejét érte a lövés, amikor Spirit kezében tisztogatás közben elsült a nagy teljesítményű Browning puska. A család a tragédia után költözött Bellbe.

Hogy most mi vezetett a tömeges tragédiához, egyelőre még a rendőrség előtt sem világos. A férfi azután lőtte főbe saját magát, miután a seriffhelyettes megérkezett és "valamiről" beszélgetett az elkövetővel. A vita részleteit a hatóság nem hozta nyilvánosságra. A seriff azt kérte a nyilvánoságtól, hogy imádkozzanak a 350 lakosú település családjaiért, a gyerekekkel pedig az iskolában pszichológus segít majd feldolgozni a történteket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.