Egyetemista diáklány szülte a babát, titokban

Vécécsőből szedték ki a lehúzott újszülöttet

Eltitkolta a terhességét, majd amikor megszülte a babát, a vécébe dobta és lehúzta egy diáklány az egyik kínai egyetemen. A babát időben felfedezték, és élve sikerült kiszedni a csőből.

2014.09.19 12:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/David Castillo Dominici

Az orvosok szerint vasárnap hozhatta a világra a gyermekét a kelet-kínai Shandong tartományban lévő Linyi Egyetem egyik hallgatója, ám mind a terhességét, mind a szülést eltitkolta, így csak a véletlen szerencsének köszönhető, hogy az újszülött életben maradt. A nő ugyanis a babát a vécébe dobta és lehúzta, aztán összetakarította a fürdőszobát, megmosakodott, és visszament tanulni, mintha mi sem történt volna.

A csecsemő annak köszönheti az életét, hogy megakadt a mindössze 20 centi átmérőjű lefolyócső egyik kanyarulatában, és ott beszorulva sírni kezdett. Ezt hallotta meg pár diák, akik azonnal értesítették a tűzoltókat és a mentőket. A szakemberek gyorsan megtalálták a baba pontos helyét, a kollégium harmadik és negyedik emelete közti szakaszon volt beékelődve.

A csövet átvágták a harmadik emeleti részen, majd onnan felfelé tolták a babát, akit a negyedik emeleten már "várt" két orvos, és a kimentése után azonnal kórházba vitték őt. A rendőrség időközben felkutatta az anyát, egyelőre nem döntötték el, hogy emelnek-e vádat ellene vagy sem. A történtek mindenesetre felkavarták a kínai médiát, egyes vélemények szerint az a tény, hogy egy fiatal nő megszüli a gyermekét a vécén, kitakarít, majd visszamegy a szobába tanulni, különösen aggasztó jelenség és intő jel a társadalmi működést átszövő "eldobható" korszakra nézve.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.