"Kéretlen szexuális kapcsolatot kezdeményezett"

Szívátültetés előtt erőszakolta meg az ápolónő a beteget

Beperelte a szívklinika egyik fiatal ápolónőjét egy 60 éves beteg, aki azt állítja, hogy miközben a műtétre várt, a nő "kéretlen szexuális kapcsolatot" kezdeményezett, beleértve a közösülést is.

2014.09.18 12:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/digitalart

Megkezdődött a per az az ápolónő ellen, aki egy illinois-i szívkórházban dolgozott, mielőtt egyik betege fel nem jelentette szexuális zaklatásért és nemi erőszakért. A 33 éves Rachel Shaper a 60 éves beteg szerint "kéretlen szexuális kapcsolatot kezdeményezett", beleértve a közösülést is, miközben John Cantone épp szívátültetésre várt. A nős férfi azt állította, hogy Shaper odament hozzá 2012. október 12-én éjjel, ahogy ő az ágyában feküdt.

"Különböző gyógyszerek hatása alatt álltam és elektronikusan is megfigyeltek" - állította a férfi a "kéretlen" szexuális aktusról. Cantone nemcsak a nővért, de az Oak Lawn Orvosi Központot is beperelte, amiért nem megfelelően gondoskodtak a betegek felügyeletéről. Elmondása szerint nem ő volt az egyetlen, akit a szexőrült ápoló zaklatott, más betegekkel is megkísérelt, sőt, egyes esetekben sikeresen hajtott végre szexuális aktust. A nőt állítólag időközben ki is rúgták a kórházból épp azért, mert átlépte a szakmailag indokolt határokat.

A felperes házaspár 200 ezer dollár kártérítést követel az okozott fizikai és lelki sérülésekért, beleértve a házasságukban és a saját szexuális kapcsolatukban bekövetkezett törést, valamint a "személyes és vagyoni jellegű" károkat - számolt be a NY Daily News.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.