Megbocsátanak a 9 éves lánynak

Videóban üzentek a lövészoktató gyerekei apjuk gyilkosának

Nem akarnak haraggal gondolni apjuk gyilkosára, és azt mondták, imádkoznak a 9 éves kislány lelki békéjéért - videóüzenetet küldött a múlt hónapban véletlenül lelőtt lövészoktató 4 gyermeke.

2014.09.18 08:00ma.hu

Videóüzenetet küldtek annak a lövészoktatónak a gyermekei, akit a múlt hónapban véletlenül sebzett halálra egy 9 éves kislány, miután elvesztette az uralmát egy automata lövésre állított UZI felett. A gyermek a szüleivel nyaralt, amikor útközben megálltak az arizonai White Hills lőtéren, hogy kipróbálják a lövészetet. A tragédia akkor következett be, amikor a 39 éves Charles Vacca a kislány kezébe adott egy UZI géppisztolyt, és az első próbalövés után sorozatlövésre állította. A gyermek nem tudta megtartani az automata miatt erősen visszarúgó pisztolyt, ami olyan szerencsétlenül fordult ki a kezéből, hogy fejbelőtte a mellette álló oktatót, aki később a kórházban belehalt a sérülésbe.

Fotó: YouTube

A férfi négy gyermekét hagyta árván, akik most a család ügyvédjének honlapjára feltöltött videóban olvasták fel a "gyilkosnak" küldött üzenetüket. Az üzenetet a 14 éves Christopher Vacca kezdte azzal, hogy nem tudják a 9 éves kislány nevét, de összeköti őket a tragédia. A kisfiú után a testvérei - Ashley, Elizabeth és Tyler - is sorban megszólaltak. Elizabeth arról beszélt, hogy milyen emberként emlékszik az apjára, viccesnek, hősiesnek, egy igazi barátnak és jó embernek írta le.

"Még csak 9 éves vagy" - vette át a szót Tyler. "Gondolunk rád. Aggódunk miattad. Imádkozunk érted és azt szeretnénk, ha békére lelnél. Apánk is ugyanezt akarná" - mondta. "Akárcsak neked, nekünk is ezzel a tragikus eseménnyel kell élnünk, nem zárhatjuk ki. Mindig velünk lesz" - zárta Ashley.

A testvérek közül Elizabeth is megerősítette, hogy az apjuk is azt szeretné, ha az ismeretlen lány továbblépne, és nem akarja egyikük sem, hogy ez a véletlen lövés határozza meg az életét. "Reméljük, talán egy napon találkozunk, megölelhetünk és azt mondhatjuk, hogy minden rendben van" - mondta Christopher.

A hatóságok azt mondták, nem indítanak eljárást az augusztus 25-én történt véletlen gyilkosság miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.