Leégette a hátsóját a jég

Ez fájhatott: pucér fenékkel bukott a síelő

Több szempontból is rossz ötletnek bizonyult a hétvégi ausztráliai síversenyen bemutatott szabadstílusú ugrás, aminek az adta a különlegességét, hogy a sportoló anyaszült meztelenül ugratott a sáncon.

2014.09.17 22:00ma.hu

Súlyos hibát követett el Sam Ruttiman, aki az ausztráliai Thredbóban hétvégén megrendezett síversenyen indult és úgy döntött, azzal dobja fel a gyakorlatát, hogy pucéran hajtja végre az ugrást. A Toyota One Hit Wonder elnevezésű, évente megrendezett szabadstílusú versenyen az indulók a 7000 dolláros fődíjért szállnak versenybe, de kisebb pénzdíjakat is kisorsolnak azok közt, akik kellő kreativitással és stílussal tudják bemutatni a gyakorlatukat. Ez utóbbi kategóriában nevezett Ruttiman, aki egy szaltót akart ugrani egy sáncról elrugaszkodva.

Fotó: YouTube

Csakhogy az ugrás balul sült el, a férfi pedig nemcsak elesett a földet éréskor, de a jeges havon csúszva fájdalmas égési sérüléseket is szerzett a hátsó fertályán és a hátán. A szakértők szerint nemcsak az volt a baj a meztelen ugrással, hogy így a bekövetkezett bukáskor semmi sem védte a testét a sérülésektől, hanem úgy vélik, hogy valójában épp a meztelenség volt az oka annak, hogy nem tudott sítalpra érkezni és állva maradni.

A versenyzőn ugyanis a bukósisakon és a síléceken kívül semmi nem volt, márpedig síruhába öltözve teljesen más az ugrás aerodinamikája. Csupasz testtel hiába rugaszkodott el a szokásos lendülettel, mert jóval nagyobb sebességet ért el, ezáltal hosszabban repült a levegőben és a földet érés sem ott következett be, ahol rendesen számítani lehetett volna rá. Ezek az apró tényezők összeadódtak és ez vezetett a fájdalmas eséshez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.