Börtönben a brutális gazda

Halálra kínozta a kutyáját, de elaltatni nem akarta

Szörnyű állapotban találtak rá a 3 hónapos kölyökkutyára, akitől gazdája egy szatyorba csomagolva igyekezett megszabadulni: a szerencsétlen állat még élt, amikor kidobták a szemétbe.

2014.09.17 14:00ma.hu

Egy nejlonszatyorba csomagolva dobta a kukába a háromhónapos kutyáját egy New York-i nő, akit időközben a rendőrség már letartóztatott állatkínzás, éheztetés és állat elhanyagolása vádjával. A hófehér, Hópehely névre hallgató máltai si-cu kölyök még életben volt, mikor rátaláltak, de nem reagált a megmentői semmilyen tettére. A szerencsétlen kiskutya emellett szemmel láthatóan már jó ideje éhezett - számolt be a NY Daily News című online hírportál. A kutyus gazdájának kilétére hamar fény derült, így mostanra már rács mögé került a 34 éves Alsu Ivachenko, akinek az állatszeretete a jelek szerint csak odáig terjedt, hogy egy rózsaszín csatot tett a csöpp eb fejére.

Fotó: Facebook/South Shore Állatkórház

A nőhöz maga a South Shore Állatkórház személyzete irányította a nyomozókat, miután az orvosok felismerték a kölyköt: Ivachenko korábban pont oda vitte kezelésre a kis szőrgombócot. A röntgenvizsgálatok után kiderült, hogy a kutyusnak törött a koponyája és a jobb lába, a látását pedig végleg elveszítette az őt ért támadás során. Az állatorvos szerint korábban azt mondta a nőnek, hogy két lehetősége van: vagy fizet a kutya kezeléséért, vagy elaltatják, de ez is pénzbe került volna, és a nő mindkét megoldást elutasította.

A kiskutyának mégis szerencséje volt, mert időben rátaláltak, az állatkórház által közzétett videón egy kék pléden összegömbölyödve látható. "Amikor Charlotte-ot (így nevezték el a kutyust a kórházban - a szerk.) először a kórházba hozták péntek este, ő egyáltalán nem reagált semmire. Amikor szombaton újra megnéztük, már jelzett a hangunkra és az érintésünkre" - mondta az egyik gondozó. A kutyus állapotáról a kórház folyamatosan újabb információkat oszt meg a Facebookon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.