"Vedd fel" - de mit is?!

Ki Mit Tube: feladták a leckét az öt döntősnek

Vége a találgatásnak, több száz jelentkező közül hétfő éjjel eldőlt, ki a legjobb 15, néhány órával később pedig a zsűri kiválasztotta közülük az öt sztárjelöltet. Most újabb feladatban kell bizonyítaniuk.

2014.09.17 10:00ma.hu

Nagy volt az izgalom hétfő délután, amikor az első hazai internetes tehetségkutató indulói az utolsó rohamra buzdították rajongóikat, éjfélkor zárult le a szavazás, amely alapján kiderült, ki az a 15 a sok százból, aki továbbjuthatott a zsűri elé. Persze a kritikus és gyakran igencsak szókimondó ítészek már eddig is figyelemmel követték a Ki Mit Tube állását, ám az első forduló alakulásába legfeljebb annyiból szólhattak bele, hogy véleményükkel próbálták befolyásolni a szavazókat. Az első kör tehát az internetes közönségé volt, majd alig pár órával később a legjobb 15-ből a zsűritagok egyesével nevezték meg a személyes kedvenceiket, szám szerint mindenki ötöt.

Kedden késő délutánra végül összeállt a TOP5-ös mezőny, ők azok, akiket a legtöbb zsűritag a döntőben is szeretne látni: Mr Klausz, Lóci, az Appril SECRET Section, TrueBadÚr és a ManGoRise Acoustic. Az öt szerencsésnek most egy újabb fordulóban kell bizonyítania, hogy megérdemli a YouTube Sztárja címet: a tíz tagból álló zsűri egy újabb feladattal bízta meg őket, aminek teljesítésére és persze az elkészült produkció feltöltésére nem egész 5 nap áll rendelkezésükre, mert vasárnap este élőben kell megküzdeniük ismét a rajongók szavazataiért.

Puzsér Róbert, a Ki Mit Tube? zsűrijének egyik tagja (Fotó: Redlemon)

Mr Klausz a Sorsod Borsod című vidéki slam poetryvel hívta fel magára a netezők és a zsűri figyelmét. Lóci egy autóban rögzített dalt indított el a Ki Mit Tube-on, amely mindvégig a közönség egyik kedvence volt, a ManGoRise pedig örömzenéléssel jutott el a döntőig. TrueBadÚr videójának a lényegét a humor adja, míg az Appril SECRET Section egy táncos produkcióval tarolt. Ám most azt kell megmutatniuk, hogy mit kezdenek néhány nap alatt azzal a feladattal, hogy "vedd fel". Ennyiből áll ugyanis a zsűri által kiadott "utasítás", de hogy hogyan értelmezik ezt, mit is vesznek fel és hogyan, az már az öt versenyzőre van bízva.

Lehet ez bármi: felvehetnek ruhát, telefont, egy ritmust, egy stílust, vagy akár magát a videót is, a lényeg, hogy valamilyen formában megjelenjen az elkészült produkcióban ez a meghatározás. A döntőt a Google Ground előtti területen álló hatalmas kivetítőn is figyelemmel lehet kísérni, de aki nem fér be a 250 fős befogadóképességű térre, az sem marad le semmiről, mert ugyanazt akár kényelmesen, az otthoni székből is figyelemmel lehet kísérni az online közvetítés során.

Az öt döntős versenyprodukciója









Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.