Tehénként született újjá az istenség?

Sívaként éltetik a háromszemű borjút

A tehén már önmagában is szent állat India-szerte, de egy két hete született borjút valóságos istenként imádnak egyre többen, ami nem csoda: homlokán egy harmadik szem fejlődött ki.

2014.09.17 08:00ma.hu
Fotó: YouTube

Eleinte csak a környékbeliek imádták, de mára egész Indiában híre ment az ország déli részén, Tamil Naduban született háromszemű borjúnak, akit gazdája a hindu istenség után Sívának nevezett el. Az állat két hete jött a világra, és a homloka közepén lévő szem miatt rengetegen hisznek benne, hogy ő Síva reinkarnációja.

Nem csoda, ha egy kissé fellendült a turizmus az utóbbi napokban, százak zarándokolnak a faluba, hogy egy pillantást vethessenek az "istenségre", imádkozhassanak hozzá, sőt, a legszerencsésebbek még meg is érinthetik. A hindu gyerekek azért teszik a kezüket az állat fejére, mert úgy hiszik, hogy jó szerencsét hoz.

Sívát a hindu vallás egyik legfontosabb istenének tartják, aki egyben a jóga és a művészet védelmezője is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.