Rutinosan vette az akadályokat az énekes

Puskás Peti lenyomta Boros Lajosékat + FOTÓK!

Ügyességben és gyorsaságban sem volt hiány a hétvégi játékos megméretettésen, amelyen a gyerekek előtt hírességek is kipróbálták a különböző ügyességi feladványokat.

Puskás Peti játékban is nyerő képgaléria

2014.09.15 12:05ma.hu

Egy napra óriási játszótérré változott Újpest szívében a gondolkodtató játékok udvara, ahol több száz féle régi és új játékkal várták a szervezők az érdeklődőket. A Magic Dayre nemcsak kíváncsi felnőttek és játékos kedvű gyermekek érkeztek szép számmal, hanem egy csapat híresség is feltűnt, akik az IQPA elnevezésű háziversenyen mérhették össze ügyességüket és gyorsaságukat egy gondolkodtató játékokból álló feladatsoron.

A versenyzőknek előbb színes poharakat kellett megadott szisztéma szerint sorba rendezniük, aztán téglákat kellett egy rajz alapján egymásra építeni, de nehezítésként a téglák nem egyforma súlyúak voltak, sőt, a súlypontok hol a tégla egyik végére, hol épp a közepére estek. Az utolsó feladatban egy speciális építőelemekből álló formát kellett összeállítani, a feladványt szintén egy fotó alapján kellett megoldani.

A verseny igen szoros volt, néha még a szervezőknek is éles szemmel kellett figyelniük, hogy ki oldotta meg leggyorsabban és természetesen hiba nélkül a feladatokat, egy-egy körnél sokszor csak tizedmásodpercnyi különbségek voltak. Az összesített pontszám alapján végül Puskás Peti bizonyult a legügyesebbnek, tőle csak hajszálnyival maradt le Újpest polgármestere, Wintermantel Zsolt, aki a kislányával együtt indult a megmérettetésen.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Boros Lajos állhatott fel, és csak nagyon kicsivel csúszott le a holtversenyben negyedik helyet elért Cinthya Dictator és VV Tommyboy. Nekik egyébként a közönség soraiból Dopeman és kislánya, Fanni is szurkolt, aki órákon át élvezte az apukájával közös játékot.

Fotó: ma.hu (A galériához KATT a képre!)

"Gyerekkoromban nagyon sokat társasjátékoztam a családdal, és ez mostanában újra kezd visszajönni nálunk a divatba. Felnőttként izgalmas, hogy az ember tesztelheti saját magát új helyzetekben. Ma ki is használtam a rutinomat, nagyon büszke vagyok rá, hogy én nyerhettem meg ezt a kis házi versenyt" - mondta Puskás Peti, aki a verseny után is még hosszasan tesztelte a játékkínálatot, akárcsak a többiek.

Az egykori rádiós műsorvezető, Boros Lajos és felesége ugyancsak gyermeki lelkesedéssel próbálták végig az egyszemélyes logikai játékokat, társasjátékokat, építőjátékokat, és foglalkoztatókat.

"Nálunk a feleségem a főnöknő. Időnként kitépi az iPadet az unokák kezéből, lezárolja őket és megy egy Ki nevet a végén?, vagy valamilyen dobókockás játék. A gyerekek eleinte duzzogva, de aztán igazi versenyzőként vesznek részt ezekben. Valival mi is sokszor játszottunk ilyesmit közösen, de mostanában nem jellemző, inkább munkával és tanulással vagyunk elfoglalva. Ha mégis játszom, az Angry Birds rabja vagyok, amelyet képes vagyok akár órákon át nyomkodni. Most azonban nagyon jólesett, hogy új gondolkodtató játékokkal találkoztam a Magic Dayen, többet ki is próbáltunk a feleségemmel" - mesélte Boros Lajos.

Az Édes Élet szereplője, Cinthya Dictator is lelkesen játszott az asztaloknál. Nem csoda, hiszen már évek óta egy ilyen rendezvényre várt.

"Nekem sajnos nem volt testvérem, és gyerekkoromban nagyon sokat voltam egyedül. Anyukám nem nagyon preferálta a társasozást, ezért sajnos kimaradt. Folyton Gazdálkodj okosanozni akartam volna, de akkor már nagyon boldog voltam, ha havonta egyszer rá tudtam venni őket. Felnőttként is fogok néha játékot a kezemben, de az egyetem és a munka mellett nincs túl sok időm erre. Ezért is örültem ennek a játszónapnak, most aztán igazán pótoltam a kimaradt éveket" - árulta el Cinthya.

A szervezők célja a rendezvénnyel az volt, hogy a "társas játszást" és a gondolkodtató játékokat minél szélesebb körben népszerűsítsék. Kanyok Éva, a Magic Day főszervezője elmondta: ha egy család együtt játszik, az egyrészt olyan élmény, amely érzelmileg feltölt, erősíti az összetartozás érzését és tanítja a gyerekeket a világban való könnyebb boldogulásra. Másodsorban pedig a készségfejlesztő játékok segítségével lehet öröm a tanulás, ezáltal izgalmas és kalandos úton lehet új ismeretekre szert tenni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.