Nagy hatással

Sting és Tom Hanks a Kennedy Központ idei díjazottjai között

Tom Hanks, Sting és Al Green is szerepel a washingtoni Kennedy Központ idei díjazottjai között, akik december 7-én a Fehér Házban tartott fogadáson vehetik át az amerikai kulturális élet egyik legrangosabb kitüntetését.

2014.09.09 03:29MTI
Fotó: Facebook/Tom Hanks

Az Oscar-díjas színész, a soulénekes és a brit zenész mellett Lily Tomlin színésznő és Patricia McBride balettművész kapja meg idén a Kennedy Központ díját, amellyel évről évre olyan művészeket ismernek el, akik nagy hatással voltak az amerikai kultúrára.

A díj történetében csak ritkán volt brit kitüntetett, Sting a bejelentés hallatán úgy fogalmazott, hogy az elismerés számára olyan, mintha "művészeti lovagi címet kapna" hazájában. "Váratlanul ért, le vagyok nyűgözve. Mindössze a 18. brit vagyok, aki megkapja a díjat" - mondta a BBC-nek, s emlékeztetett arra, hogy korábban olyan honfitársai vehették át az elismerést, mint Cary Grant és Julie Andrews.

Al Green, a Memphisi soul egyik meghatározó alakja az életműdíjként emlegetett elismerés kapcsán arról beszélt, hogy pályája "mókás utazás" volt, míg Lily Tomlin, akit többek közt Az elnök emberei című sorozatból és számos filmből, illetve színdarabból ismerhet a közönség, úgy fogalmazott, meglepte a kitüntetés híre.

David M. Rubenstein, a Kennedy Központ elnöke idén is öt olyan rendkívüli embert ismernek el, akik sokat tettek Amerika és a világ kulturális életének színesítéséért. Patricia McBride-ot például a világ egyik legjobb balerinájaként méltatta. A 72 éves művész 18 évesen lett a New York City Ballet prímabalerinája és 28 éven át volt birtokosa ennek a címnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.