Keleti... nyugalom

Két hónap, húszezer kilométer: Sanghajból Birminghambe kocsikáztak

Húszezer kilométert autózott Sanghajból Birminghambe egy kínai pár, hogy eljussanak a városba, ahol egykor minibuszukat tervezték.

2014.09.08 23:30MTI
Innen indultak (fotó: freedigitalphotos/KEKO64)

A 48 éves Jao Kuo-csen és Csie Vu az utat zarándoklatnak tekintette: járművük egy Sanghajban készült Maxus V80 volt, amelynek "szellemi otthona" az angol iparváros.

Július elsején indultak Sanghajból, Birminghambe augusztus 26-án érkeztek meg. A Mongólián, Oroszországon, Finnországon, Svédországon, Norvégián, Dánián, Németországon, Hollandián és Franciaországon keresztül vezető utat két évig tervezték.

Mindketten abbahagyták a munkát, Csie Vu az amerikai Abbott vállalatnak dolgozott, Jao Kuo-csen a Shanghai Money Weekly hetilap sajtófotósa volt. "Családunk és a barátaink azt hiszik, megőrültünk, de mi nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült" - mondta Csie Vu.

A Maxus V80 minibuszt régebben a birminghami LDV-gyár készítette, de a nevet és a szellemi tulajdont 2010-ben egy kínai cég megvásárolta, azóta a modellt Sanghajban gyártják.

"Ez volt az oka, hogy Birmingham lett az úti célunk, onnan származik az autónk, az LDV tervezte, ez az otthona" - tette hozzá Csie Vu.

Ugyan az LDV régi telephelyét nem találták meg, mert vasútépítési célból időközben megvásárolták, mégis boldogok, hogy eljutottak oda, és Anglia más részeire is kíváncsiak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.